Ugrás a tartalomra

Leleplezték Szent István mellszobrát Hódegyházán

Kenyérszentelő ünnepséget is tartottak a faluban.
 

A programot ünnepi szentmisével kezdték Hódegyházán, megemlékeztek Szent István királyunkról, valamint megszentelték az új kenyeret. „Szent István az a személy, aki összehoz bennünket. Ez nem csak az egyház ünnepe, Szent István nem csak a politikum ünnepe, de minden magyar ember ünnepe” - emelte ki a szertartást követően Fiser János plébános.

A szentmisét ünnepi műsor és a Szent István-mellszobor leleplezése követte, a helyi plébánia udvarában. A helyi Bali Otília szerint az ilyen események nagy jelentősségel bírnak: megmozgatják és összetartják a hódegyházi embereket.

A mellszobrot a tápióbicskei Vér János adományozta a településnek. A leleplezés után a megszentelés következett. Az adományozó kiemelte, reméli, hogy a mellszobor összetartozást és még erősebb hitet ad a hódegyháziaknak: „Szent István a kereszténység megalapítója Magyarországon. szavai a mai napig aktuálisak, melyek szerint kereszténység nélkül nincs Magyarország.”

Kormányos László, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője kiemelte, fontosnak tartja, hogy Hódegyházán is megemlékeztek az államalapításról. Reményét fejezte ki, hogy hagyományt teremtettek az esemény megszervezésével. „Mindenképpen nagy öröm számomra, hogy itt lehetek egy ilyen fényes napon, amikor Szent Istvánra emlékezünk és a hódegyháziak először avatnak Szent István-szobrot” - hangsúlyozta a képviselő.

A kultúrműsort a szajáni, a tiszaszentmiklósi és a hódegyházi művelődési egyesületek tették színesebbé, valamint színpadra lépett még Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza színészek is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír