Ugrás a tartalomra

Közlemény

A Vajdasági Magyar Szövetség 2019. május 4-én Doroszlón megtartott tisztújító közgyűlésén 330 küldött 128 jelölt közül választotta meg az 50 tagú Tanácsot.

Az új összetételű Tanács május 6-án megtartott első ülésén Vicsek Annamária személyében megválasztotta a tanácselnököt, majd az új összetételű elnökségét, amelynek tagjai: Dr. Bagi Bojan, Czegledi Rudolf, Dobó István, Fejsztámer Róbert, Horvát Tímea, Juhász Attila, Ifj. Juhász Bálint, Kormányos László, Lackó Róbert, Lovas Ildikó, Nyilas Mihály, Pék Zoltán, Pelt Ilona, Pintér Anna-Mária, Tomik Nimród, Újhelyi Nándor, Vicsek Annamária.

A párt alelnökei Pásztor István elnök javaslatára: Fremond Árpád, Kovács Elvira és  Dr. Pásztor Bálint.

A  Tanács döntése értelmében új összetételű Felügyelő Bizottság elnöke: Ökrész Rozália, tagjai: Basnec Igor és Višnjić Tatjana, az új Fegyelmi Bizottság elnöke Sárközi István, tagjai pedig: Bájity Borisz, Dr. Ferenc Nándor, Lovasi Latincsity Zsolt, Ótott Róbert.

A Vajdasági Magyar Szövetség 2015-ben elfogadott Alapszabálya értelmében a párt Elnöksége immár másodízben nevezte ki az Intéző Bizottságot, amelynek elnöke: Ifj. Juhász Bálint, tagjai pedig: Dobó István, Juhász Attila, Lackó Róbert és Pintér Anna-Mária.

A pártigazgatói tisztséget az Elnökség döntése értelmében továbbra is Ronyec Mirjana tölti be.

Ezzel lezárult a közgyűlésen, Doroszlón megkezdett tisztújítás.

Ugyanakkor Pásztor István elnök javaslatára a  Tanács egyhangú döntése értelmében elindul a párt körzeti, községi, városi és helyi szervezeti struktúráiban is  a tisztújítás, ami május 2019. május 27-én veszi kezdetét, és aminek lefolytatására a Tanács a 2019. június 30-ig tartó határidőt szabta meg.

A Vajdasági Magyar Szövetség új összetételű Tanácsának első ülésén emellett megtárgyalták az európai parlamenti választási kampány további menetét, különös tekintettel arra, hogy a kampány finiséhez érkezik Vajdaságban, hiszen május második hetében kezdenek érkezni a borítékok, amelyek a levélszavazat leadásához szükséges anyagot, így a választólapot is tartalmazzák. A Vajdasági Magyar Szövetség mintegy 400 aktivistája megkezdi a terepi munkát. El kívánnak jutni minden házba, hogy a szükséges útbaigazítást megadják, segítsenek a regisztrációs lap kitöltésében. Az aktivisták a szavazás folyamatát nem befolyásolják, amire azért sincs szükség, mert a közel másfél hónapja tartó kampányban a VMSZ mindenkit arra buzdít, hogy szavazatával a nemzeti oldalt, a Fidesz–KDNP listáját támogassa, amelynek a VMSZ színeiben továbbra is befutó helyen tagja Deli Andor. Az aktivisták tehát nem a meggyőzés feladatát, hanem az érvényes szavazatleadást segítik.

A Vajdasági Magyar Szövetség Sajtószolgálata

Többi hír