Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Az átalakult szerb kormánynak az EU-tagság a célja

Az elmúlt napokban Triesztben megrendezett nyugat-balkáni fórum eredményeiről és jelentőségéről tartottak panelbeszélgetést Belgrádban. Az eseményen elhangzott, a nyugat-balkáni fórum része a berlini folyamatnak, azonban nem helyettesíti az európai integrációt.

Az elmúlt napokban megkötött szerződések, egyezmények rendkívül fontosnak számítanak a régióban, ugyanis az országok közötti kommunikáció, a bilaterális kapcsolatok fejlesztése a régió stabilitásának egyik alappillére – állapították meg a panelbeszélgetésen.

A Demostat és a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett megbeszélésen részt vett Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője és a Szerbiai Parlament Integrációs Bizottságának elnökhelyettese is, aki elmondta, fontos figyelembe venni azt, hogy a berlini folyamat nem egy stagnáló együttműködés, ugyanis az eddig megvalósult projektek, együttműködések komoly jelentőséggel bírnak.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A nyugat-balkáni vezetők mindegyike tisztában van az egész folyamat jelentőségével, és mivel a bevezetőben is kérdésként felvetődött, hogy volt-e bármilyen különbség aközött, amit Ana Brnabić miniszterelnök és Ivica Dačić külügyminiszter a találkozó után megfogalmazott, egyértelműen látható, hogy a kicsit átalakult szerb kormánynak stratégiailag az európai uniós tagság a célja.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír