Ugrás a tartalomra

Kilépett a hatalmi koalícióból a VMSZ Palánkán

Kilépett a hatalmi koalícióból Palánkán a Vajdasági Magyar Szövetség. Döntésüket azzal indokolják, hogy nem volt megfelelő kommunikáció a koalíciós partnerek között és hogy minden indoklás nélkül menesztették a polgármester segédjét, Bodor Vladimirt, aki egyben a VMSZ palánkai községi szervezetének elnöke.

Ötven év után tavaly lett ismét önkormányzati képviselője a palánkai magyarságnak. A VMSZ a szocialistákkal, a haladókkal, a Szerbiai Demokrata Párttal és a Dverivel gyakorolta a hatalmat tegnapelőttig.

Így reagáltak arra, hogy Bodor Vladimirt, a VMSZ községi szervezetének elnökét a január 3-ai kinevezése után február 20-án menesztették, mint a községi elnök gazdaságfejlesztési és területfejlesztési segédjét.
Kovačević Gabriella, a VMSZ palánkai alelnöke: „Nem egész két hónap után, és egyetlen koalíciós megbeszélés nélkül 2013. február 20-án Bodor Vladimir fel lett mentve a községi elnökségi beosztásáról olyan végzéssel, amelyben nincs feltüntetve semmilyen indoklás.”

Bodor Vladimir, a VMSZ palánkai községi szervezetének elnöke nem érti, hogy miért menesztették és annak okát sem tudja. A koalícióból történő kilépést ő azzal indokolja, hogy partnereik nem tartották tiszteletben a koalíciós megállapodást. Őt egyetlen koalíciós beszélgetésre sem hívták, de február 20-án a polgármester behívatta az irodájába.

Bodor Vladimir: „Menesztettek a polgármesteri segéd posztjáról. Őszintén szólva, nem tudok egyetlen valós indokot sem arra, hogy miért mentettek fel.”

A polgármester önkényes döntéséről van szó – mondja a palánkai VMSZ önkormányzati képviselője, Maurer Helén.
„Úgy gondoljuk, hogy ilyen önkényes és gőgös magatartás adott esetben a községi elnökünk részéről aláássa a demokrácia alapjait, ami Szerbia jövőjét építi.

Kérdezzük palánkai elnökünktől: Miért lett Bodor Vladimir felmentve a beosztásából?”

Erre a kérdésre azonban nincs válasz az önkormányzattól. Stábunk megpróbálta felkeresni a polgármestert és az önkormányzat képviselőit, de ők nem fogadták stábunkat. Ezt azzal magyarázták, hogy a polgármester és helyettesei is hivatalos úton vannak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír