Ugrás a tartalomra

Kihirdették a Vajdasági Magyar Szövetség hétfőn átadott köztársasági választási listáját

A VMSZ lesz a negyedik párt a szavazólapon a köztársasági parlamenti választáson.

A VMSZ önállóan indul a választásokon, és teljes, 250 fős listát adott át. A szükséges tízezer támogatói aláíráson felül további 1967-et szedett össze a párt a hétvégén. A VMSZ a negyedik párt, amelyik köztársasági szinten átadta a választási listáját. A Köztársasági Választási Bizottság ma ki is hirdette a listát. Politikusok, értelmiségiek, civil szervezetek képviselői, egyetemisták, nyugdíjasok, művészek is helyet kaptak a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti választásokra leadott listáján. A VMSZ választási kampányának jelmondata: Közösség, fejlődés, jövő.

A VMSZ köztársasági listavezetője Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség eddigi köztársasági frakcióvezetője. A politikus a listaátadáskor elmondta, hasonló témákra lehet számítani a következő négy évben is, mint az előző ciklusban, és a VMSZ minden jelentős folyamatból kiveszi majd a részét.

A lista további első néhány helyén a VMSZ jelenlegi parlamenti képviselői szerepelnek, Kovács Elvira, Fremond Árpád és Pék Zoltán. Ötödikként került a listára Vicsek Annamária, aki a most véget érő mandátumban oktatási államtitkár volt, ezt megelőzően azonban már a VMSZ-frakciót segítette munkájával.

Nem elhanyagolható Szerbia európai uniós integrációjának a témája sem, hiszen ez a folyamat is lassult az utóbbi időben, és új csatlakozási módszertant vezettek be. Kovács Elvira képviselőjelölt rámutatott, a következő időszakban az EU-csatlakozás kiemelt figyelmet kap.

A mezőgazdaság területén számos ígéret valósult meg az elmúlt négy évben - mutatott rá Fremond Árpád, ám van még tennivaló - tette hozzá a képviselőjelölt.
Pék Zoltán arról beszélt, hogy van még tennivaló mind a gazdaság, mind az infrastruktúra, mind pedig a pénzügyek területén, a cél azonban továbbra is az, hogy a vajdasági emberek érdekei minél jobban érvényesülhessenek.
A VMSZ jelenlegi államtitkárai közül Juhász Attila és Kern Imre is szerepel a választási listán. Az első tíz helyen találjuk még Újhelyi Ákos közgazdászt és Úri Emese orvos nevét, Kiss Nándort, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökét és Ökrész Rozáliát, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatóját.

A 250 fős listán helyet kapott még többek között Blaskó Árpád szabadkai képzőművész, Kisimre Szerda Anna topolyai néptáncoktató, Baji Csaba csókai matematika-tanár, Farkas Ferenc nagybecskereki nyugdíjas és Bóka Olivér gombosi diák is.


 
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét