Ugrás a tartalomra

Húsvéti jótékonysági rendezvény

A zord idő és a jégpáncél ellenére sokan vásároltak Szabadkán a rászorulók megsegítésére szervezett vásáron

Jótékonysági céllal szervezett szombaton a szabadkai Vasutas-település üzletközpontjában húsvéti kézműves kirakodóvásárt a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának vasutas-települési helyi tagozata. A vásáron tizenhárom kézműves állította ki alkotását. Az érdeklődők színesebbnél színesebb és a lehető legváltozatosabb motívumokkal díszített festett tojásokat, gyöngyökkel patkolt hatalmas libatojásokat, hímzett asztalterítőket, szőtteseket vásárolhattak.

Bognár Beáta, a VMSZ Női Fóruma vasutas-települési helyi tagozatának az elnöke elmondta, hogy a kiállítók lemondanak bevételük egy részéről. Az így összegyűjtött pénzből élelmiszercsomagokat vásárolnak a Vasutas-település helyi közösségben nehéz körülmények között élő családoknak.

A VMSZ Női Fórumának helyi tagozata nem első alkalommal szervez jótékonysági rendezvényt, tudtuk meg Bognár Beátától, aki leszögezte: kiemelkedő céljuk a nehéz körülmények között élő családok megsegítése. Évente legalább kétszer, karácsonykor és húsvétkor biztosan szerveznek hasonló jótékonysági megmozdulást, de folyamatosak a ruha-, a tanszer- és játékgyűjtési akciók is.

– Jövő hétvégén a Vasutas-település helyi közösségének az épületében egy húsvéti foglalkozást szervezünk a gyermekeknek. Az apróságok húsvéti díszeket készíthetnek majd, ráhangolódhatnak az ünnepekre. A gyermekek szüleit természetesen szintén meghívjuk. A foglakozás után osztjuk ki a családok között azokat az élelmiszercsomagokat, amelyeket a húsvéti vásáron begyűjtött pénzből vásárolunk majd meg – nyilatkozta Bognár Beáta.

A vásár gazdag kínálatát Kern Sólya Mária, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke is megtekintette, sőt, lelkesen válogatott a kiállított áruból. A vkt elnöke jónak és fontosnak tartja a hasonló rendezvényeket, mert mint mondta: gondolnunk kell azokra is, akiknek nem jut mindenre, akik rászorulnak a támogatásra. Ünnepek tájékán különösen fontos a rászorulók megsegítése, hangsúlyozta Kern Sólya Mária, hozzátéve: nagyon örül és jó érzéssel tölti el, hogy a VMSZ Női Fóruma felkarolta ezt a tevékenységet. Adni jó érzés, ezért a segítő akciókat mindenütt támogatni kell, emelte ki az elnök asszony, hozzátéve, hogy ő maga is segít, ahol csak tud.

A humanitárius akciót a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat is támogatta, nevezetesen térítésmentesen bocsájtotta a kézművesek rendelkezésére a standokat és a kirakodóteret, valamint azok éjszakai felügyeletét is biztosította.

 

Szerző (Forrás)
P.E. , Magyar Szó
Többi hír