Ugrás a tartalomra

Hétfőn becsengetnek...

Szeptember 3-án elkezdődik a 2018/2019-es tanév. Megközelítőleg 67 ezer újdonsült általános iskolás ülhet padba országszerte.

A Közép-Szerbiában tanuló diákoknak az előttünk álló tanévben négy szünetük lesz: őszi, téli, tavaszi és nyári, míg a vajdasági diákoknak eggyel kevesebb, ugyanis kimarad az őszi szünet. A vajdasági oktatási intézményekben a tartományi illetékes titkárság által összeállított iskolanaptár szerint a téli szünet december 24-én kezdődik és január 14-éig tart. A tavaszi szünet Vajdaságban április 19-én kezdődik és május 2-án ér véget.

Megközelítőleg 1400 magyar ajkú elsős kezdi meg hétfőn a tanévet a vajdasági általános iskolákban - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Nyilas Mihály. Hozzátette, habár az általános és a középfokú intézményekben a gyerekek száma csökkenő tendenciát mutat, az illetékesek továbbra is a minőségi oktatásra törekednek. Emellett pedig számos iskolában végeztek felújításokat az elmúlt időszakban - részletezte a tartományi oktatási titkár.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Sok iskolánkban, óvodánkban felújítási munkálatok folytak. Ezek nagyrészt szeptember elsejéig be is fejeződtek. Sok helyen holnap már egy felújított, szebb iskolában, óvodában kezdik meg a tanévet a gyerekeink. Ahol még a munkálatok nem fejeződtek be, nagyon jól és hatékonyan megszervezték a tanintézményeink azt, hogy máshol, másik helyiségben, vagy akár másik iskolában kezdődjön meg a tanév.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV