Ugrás a tartalomra

Házelnökök találkozója: Stefanović és Pásztor Vajdaságról

A köztársasági parlament a garancia Vajdaság autonómiájára, jelentette ki ma Nebojša Stefanović, a szerbiai parlament elnöke a Pásztor Istvánnal, a tartományi képviselőház elnökével való találkozóján.
Stefanović - áll a találkozó után kiadott közleményben - azt mondta, megengedhetetlen, hogy bárki veszélybe sodorja Vajdaság autonómiáját.

Ami azt a famózus hét százalékot illeti, ami a szerbiai költségvetésből Vajdaságot megilleti, Stefanović azt mondta, kérni fogja a költségvetés módosításának javaslatát, hogy megismerkedhessen ezzel a törvénnyel.
Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke a találkozón két témát emelt ki, mint különlegesen fontosat: ez pedig az alkotmány által szavatolt 7 százalék Vajdaság számára a köztársasági költségvetésből, valamint a tartományi parlament azon jogának megvalósítása, mely szerint törvénymódosításokat indítványozhat azokkal a törvényekkel kapcsolatban, amelyek a szerbiai parlament elé kerülnek.
Pásztor korábban nehezményezte, hogy a Vajdaság részére szavatolt költségvetési eszközök rendre nem érkeznek meg. (Beta)

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír