You are here

60 millió dinárt kapott Topolya önkormányzata a köztársasági költségvetési tartalékból infrastrukturális fejlesztésekre. Az összeget a valamikori Vénusz fürdő helyén épülő fedett medencére fordítják.

Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője és Kislinder Gábor, Topolya polgármestere.

Topolya 2015 végén kapott először 20 millió dináros támogatást a köztársasági költségvetési tartalékból. Azt az összeget az egykori Vénusz fürdő lebontására használták fel. A helyén új fedett medence épül, amint az időjárás megengedi. A 2019-es topolyai költségvetésben jelentős összeget láttak elő erre a fejlesztésre, melyhez most csatolják a köztársasági tartalékból származó újabb támogatást.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ami ma elő van látva a költségvetésben az 350 millió dinár a 2019-es költségvetésben, ehhez, a 350 millióhoz, ha hozzátesszük ezt a 60 milliót, akkor ez már sok más fejlesztést tud helyettesíteni.

2014 óta kaphatnak a köztársasági költségvetési tartalékból a vajdasági települések is infrastrukturális fejlesztésekre szánt eszközöket, Szabadka, Topolya, Zenta, Magyarkanizsa után idén ismét Topolya került sorra - mondta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője: „A Vajdasági magyar Szövetség és a köztársasági kormányt alakító pártok, elsősorban a Szerb Haladó Párt együttműködésének a gyümölcse ez a 60 millió dinár is, úgy gondolom, hogy ez egy jelentős összeg így az év végén, hiszen a tegnap elfogadott költségvetésnek valamivel több, mint a három százalékáról beszélhetünk, ami most ennek a projektumnak az útján ide megérkezett Topolyára.”

Az év folyamán az köztársasági önkormányzat-fejlesztési alapjából az elektronikus szavazórendszert helyezték üzembe a településen, valamint topolyai iskolák is támogatásban részesültek. Fontos, hogy a kisebbségvédelem és a törvényhozás szféráján felül a pénzeszközök megmozgatásában is jeleskedjenek a VMSZ képviselői Belgrádban - tette hozzá Pásztor Bálint.

 

Szerző: 
Pannon RTV