Ugrás a tartalomra

Gazdasági szempontból fontosak a következő csatlakozási tárgyalási fejezetek

Szerbia számára főként gazdasági szempontból lehet fontos az év végéig tervezett újabb három csatlakozási tárgyalási fejezet megnyitása – mondta Deli Andor.

A vajdasági származású EP képviselő hozzátette, hogy ez főként a külföldi befektetőknek nyújt majd jobb képet Szerbiáról. 

A hatos fejezet a társasági jogról szól, elsősorban a határon átívelő közös kapcsolatokról. A 30-as fejezet a külgazdasági kapcsolatokra, konkrétabban a közös kereskedelmi politikára, a regionális és nemzetközi szervezetekkel való együttműködésre vonatkozik. A 33. fejezet pedig a pénzügyi és költségvetési rendelkezésekről szól – részletezte Deli Andor.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Ezek fontosak a gazdaság szempontjából, mert ezeknek a fejezeteknek a megnyitása olyan üzenetet hordoz magában a befektetők számára, hogy Szerbia közelít az egységes piachoz, és az ott meglévő követelményeknek is eleget fog tenni belátható időn belül. Ezért nagyon fontos, hogy ezek a csatlakozási fejezetek minél hamarabb megnyitásra kerüljenek és meginduljon a tárgyalás.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen