Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a beruházások Szabadkán és Palicson

Több fontos beruházás megvalósítása is folytatódik és új befektetést is realizálnak - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Horvát Tímea.

Szabadka alpolgármestere kifejtette: a Szabadkai Népszínház kiépítésének nyolcadik fázisa halad, továbbá az Y-ág további kilométereinek kiépítése is folyamatban van. A palicsi Wellness-központ előkészületi munkálatai jelenleg is zajlanak, az első kivitelezési fázis pedig hamarosan megkezdődhet.

A következő évben további 600 millió dinárt fordítanának a második és a további szakaszok megvalósítására - tette hozzá. Horvát Tímea arról is beszélt, hogy Mórahalom és Palics együttműködése is szorosabb lesz az elkövetkező időszakban. A szomszédos magyarországi településen szerb kulturális központ épül - szögezte le.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Palicson a Bohinj utcában az iskola mellett fog megépülni a magyar művelődési ház. A kivitelezővel aláírtuk a szerződést és nemsokára várjuk az alapkő letételét is.

Az új épületet új tartalmakkal kell majd megtölteni. Reményeink szerint jó példája lesz annak, hogy a két szomszédos nép, a magyar és a szerb, hogyan ismerheti meg egymás szokásait, kultúráját és hagyományát. Irodalmi estek, koncertek, kiállítások lesznek. A mórahalmiak látogatni tudják az előadásainkat, mi pedig az övékét.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok