Ugrás a tartalomra

Folytatódik a vajdasági magyar gazdaságfejlesztési program

Folytatódni fog a vajdasági magyar gazdaságfejlesztési program. Ezt jelentette be ma Pásztor István Szabadkán.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, a Prosperitati Alapítvány holnap közzé tesz egy felhívást a vállalkozók számára, amelyben igényeiket oszthatják meg abból a célból, hogy az alapítvány a vállalkozók érdekeit szem előtt tartva hirdesse meg a következő gazdasági fejlesztési pályázatokat.

A Prosperitati Alapítvány szombaton, azaz holnap egy nyilvános felhívást tesz közzé. Ebben a vállalkozók a turisztikai, a feldolgozóipari és az ipari fejlesztésekre vonatkozó elképzeléseiket oszthatják meg, ezzel is segítve az alapítvány munkáját.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „A Prosperitati Alapítvány egy nyilvános fölhívást közöl, illetve az azzal kapcsolatos űrlapokat bocsátja rendelkezésükre mindazoknak, akik 100 ezer euró feletti értékű fejlesztésben gondolkodnak a saját cégeik tekintetében. Eddig is azt csináltuk, hogy megkérdezve, megtudakolva, hogy mi a vállalkozói rétegnek a igénye, szüksége, azt figyelembe véve fogalmaztuk meg a pályázati felhívásokat. Ez eddig bevált, azt gondolom, hogy ezt nem kell megváltoztatni.”

Az űrlapokat szeptember 15-ig kell kitölteni. A felhívás azt a cél szolgálja, hogy a vállalkozók igényeit szem előtt tartva hirdessék meg a gazdasági fejlesztési pályázatokat.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az előttünk álló három és fél évben mintegy dupla akkora összeg áll rendelkezésünkre, mint az előző három évben, amit igénybe vettük. Azt gondolom, hogy ez egy soha nem látott lehetőség, egy soha nem látott esélye a vajdasági magyar vállalkozásoknak, hogy versenyelőnyt teremtsenek magunknak, hogy technológiai fejlesztéseket valósítsanak meg, és ennek köszönve gyorsabban tudjanak előrehaladni, versenyképesebbek legyenek, a termékeik minőségével, árával és mennyiségével.”

Pásztor István hozzátette, a tervek szerint a következő év feléig a pályázatok nem csak átadásra, hanem elbírálásra is kerülhetnek. A kérdőívek a Prosperitati Alapítvány honlapján lesznek elérhetők, a prosperitati.rs oldalon.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen