Ugrás a tartalomra

Felújítják a Szabadkai Közkórházat

A tartományi kormány február 28-i ülésén határozatot hoztak, hogy a költségvetési tartalékból 22 millió dinárt fordítanak a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

A kórház rossz állapotban van. Mihamarabb szükség lenne a rekonstrukcióra, mondja Bokán Erzsébet. „Nem szoktam meg. Mikor a kórházat építették, akkor még dolgoztam, és olyan sokat elkülönítettek erre a célra. Most hetven éves vagyok, és végignézem, hogy ebben a kórházban mi van, a higiénia nulla, akkor teljesen elkeseredek.” Gajó Erzsébet örömmel fogadta, hogy hamarosan felújítják az egészségügyi intézményt. Szerinte a legnagyobb gond, hogy szűkösek a szobák. „Örülök neki, mert nagyon kell.

Össze vagyunk zsúfolva a szobákban, levegőt is alig kapni.” A tartományi kormány a költségvetési tartalékból 22 millió, Szabadka Város Önkormányzata pedig 4 millió dinárt fordít a Szabadkai Közkórház felújításának tervdokumentációjára.

Dr. Bagi Bojan, tartományi képviselő, VMSZ: „Ez azt jelenti, hogy egészen a tetőtől a földszintig minden osztály fel lesz újítva, és újra lesz építve. Ami azt jelenti, hogy a köztársasági közbeszerzési igazgatóság segítségével több millió eurós befektetésről lesz szó, ami valószínűleg már az év végén el fog kezdődni.”

Az év elején már átadták az angio-termet a kórház kardiológiai osztályának. Ez a projekt pedig a következő lépés az egészségügyi intézmény fejlesztése terén. Az épületek felújítása mellett felszerelésekkel is tovább bővül majd a kórház, mondta a VMSZ tarományi képviselője.

 

 

 
 
 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír