Ugrás a tartalomra

Felemelkedőben a szerb-magyar viszony – Vučićtyal tárgyalt Pásztor

Felemelkedőben van a szerbek és a magyarok viszonya, és a két nemzet a múltbeli események megértésével az európai jövőbe tekint. Ezt állapította meg mai találkozóján Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Parlament elnöke.

A kormányfői kabinet közleménye szerint Vučić és Pásztor beszéltek a jelentős szerbiai infrastrukturális beruházásokról, különösen azokról, amelyek Vajdaság területén valósulnak meg. A tárgyalás részét képezte a tartományban élő emberek mindennapi gondjainak megoldása is. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta: a tartomány számára nagyon fontos az úthálózat fejlesztése, mert az lehetőséget teremt, hogy gyorsabb összeköttetés jöjjön létre az emberek között, valamint több beruházás is megvalósulhat ennek köszönhetően. Pásztor aláhúzta: ez jobb életkörülményeket biztosít a polgároknak.

Vučić emellett tájékoztatta a VMSZ vezetőjét a szerbiai gazdaság jelenlegi állapotáról, a pénzügyi konszolidáció eredményeiről és a makrogazdasági irányokról.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír