Ugrás a tartalomra

Európa a polgárokért program keretében nyert támogatást Magyarkanizsa

Magyarkanizsa önkormányzata sikeresen pályázott az Európa a polgárokért program keretében, amivel 20 ezer eurós támogatáshoz jutott a testvérvárosi kapcsolatok fejlesztésére. A projekt Magyarkanizsa fő partnersége mellett három testvérvárosa, Kiskunhalas, Felsőzsolca és Királyhelmec együttműködését hivatott szolgálni.

Ez egy középiskolásoknak szóló ifjúsági tábor, ami június 18-a és 26-a között kerül megrendezésre Magyarkanizsán. Mivel uniós támogatásról van szó, az ismerkedés mellett fő célja az európai polgáriasság, az európai fiatalok közti együttműködés és a nemzetek közti együttműködés fejlesztése. Nagyon örülünk a projekt sikerének, hiszen így tartalmilag is gazdagítani tudjuk a Tábor határok nélkül népszerű rendezvényét – nyilatkozta a ma délelőtti sajtótájékoztatón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

„Úgy időzítettük ezt a pályázatot, bízván abban, hogy nyerni fog, hogy egybeesik a III. Tábor határok nélkül elnevezésű rendezvénnyel, amelynek fő szervezője a Tartományi Oktatási Titkárság, és ami szintén a középiskolások közötti vetélkedő, és a középiskolások közötti együttműködés zászlaja alatt zajlik. Ezt a két rendezvényt próbáljuk egy kalap alá venni és a határon túli, tehát a magyarországi és szlovákiai középiskolásokat vegyes csoportokkal, közös programokkal közelebb hozni egymáshoz, a szerbiai, pontosabban a vajdasági középiskolák diákjaival.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok