Ugrás a tartalomra

Európa iránytűje

Az Európai Mozgalom újvidéki irodája harmadik alkalommal szervezte meg az Európa iránytűje elnevezésű szemináriumot, amelyet eddig 50 egyetemista végzett el sikeresen. A kétszemeszteres oktatási képzést Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke nyitotta meg.
– Nagyon fontos programnak tartom ezt a szemináriumot, annál is inkább, mert ez már a harmadik generáció, ami azt jelenti, hogy akik ezt szervezik, azok nagyon komolyan gondolják. A hallgatókkal megismerkedve elmondhatom, hogy egy kiváló hallgatói körről van szó, akik az egyetemi tanulmányaik végénél tartanak. Ezek a fiatalok a következő évtizedekben irányítani fogják ezt az országot – mondta Pásztor.

Aleksandar Simurdić, az Európai Mozgalom újvidéki irodájának főtitkára elmondta, hogy az Európa iránytűje egy mester- és doktortanhallgatók számára szervezett továbbképzés. A programban résztvevők mindannyian Újvidéken tanuló egyetemisták, akik a nemzetközi kapcsolatokról, európai integrációról és diplomáciáról tanulnak – fejtette ki Simurdić.

Szerző (Forrás)
VaM, Magyar Szó (Fotó: Ótos András)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen