Ugrás a tartalomra

Értesítés

A VMSZ elnöksége június 10-i elnökségi ülésén áttekintve a helyzetet és a szakemberek jelentését, úgy értékelte, hogy a vajdasági árvízi védekezés céljára kiépített töltések és gátrendszer kibírja ezt a rendkívül erőteljes víznyomást is. Amennyiben a Szerbiába, Vajdaságba megérkező, dunai árhullám visszaszorítására némely helyeken szükség mutatkozik árvízi védekezésre, a VMSZ a közösségi oldalakon és a párt honlapján, a www.vmsz.org.rs címen értesíteni fogja tagságát, szimpatizánsait és önkénteseit, hogy miképpen vehetik ki a részüket a segítségnyújtásból. Amennyiben az árvízi védekezésre szükség lesz, a VMSZ autóbuszt indítva, szervezetten fogja segíteni a munkát.

Felhívás

A Magyarországot sújtó dunai árvízzel a kormány példaértékű helytállását támogatva a nemzeti összefogás megbirkózott. A gátakon való helytállást, a természeti csapással való küzdelmet, a víz levonulását követően a takarításnak érkezik el az ideje. Egyeztetve a magyarországi árvízi koordinációs bizottsággal a VMSZ autóbuszt indít, hogy leváltva a gátakon emberfeletti küzdelmet vállalókat, segítsen. Az akciót az MNT-vel összefogásban szervezzük.

Önkéntesek jelentkezését várjuk az office@vmsz.org.rs e-mail címre árvízi összefogás megjelöléssel. Az árvíz levonulását figyelemmel kísérve nagy valószínűség szerint a hét vége felé, június 14-e magasságában indul útnak a busz. A további részleteket az önkéntes jelentkezők e-mail címére küldjük.

Szerző (Forrás)
VMSZ központi iroda
Többi hír