Ugrás a tartalomra

Erős politikai aktivitás

Ünnepelt a VMSZ újvidéki tagsága

A párt újvidéki városi szervezetének elnöksége megalakulásának 21. évfordulója alkalmából szombaton díszülésére hívta meg a tagságot. Az eseményen Vicsek Annamária, a szervezet nemrégiben megválasztott elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. A Petőfi Sándor MMK klubheliységében elhangzott, hogy a május 4-ei, mélységi tisztújításra azért volt szükség a párt egészének szintjén, hogy felfrissítsék helyi szervezeteiket.

– Néhányan elköltöztek, gyermeket szültek, nem tudják többé vállalni a feladatokat. A tisztújításkor nem az volt a mérvadó szempont, hogy ki hány éve tagja a pártnak, vagy hogy hány éves, hanem az, hogy mekkora mértékben számíthatunk rá az elkövetkező négy évben – magyarázta Annamária. Emlékeztetett arra, hogy párton belül az újvidéki szervezet a vezetőség 8 százalékát képezi, ez különösen nagy szám, egyértelműsíti azt, hogy az újvidéki szervezet politikai aktivitása igen erős.

– A VMSZ 50 tanácstagja közül 4 újvidéki illetőségű. Rajtam kívül bekerült még a tanácsba Kiss Gyula, Erdődi Edvina és Madarász Áron is. Jómagam tanácselnöki tisztségben veszek részt a munkában. Az elnöki tisztség nem a személyemről szól, mindez városi szervezetünk dicséretére vall, megjutalmazása, munkánk elismerése – mondta többek között a városi szervezet új elnöke.

Az újvidéki szervezet alenökei most Ladisity Melinda és Kiss Gyula, Kiss Gyula, aki a városi önkormányzatban a polgármester közeli munkatársaként magas pozíciót tölt be, emlékeztetett arra, hogy közbenjárásuknak köszönhetően az elmúlt időszakban Tiszakálmánfalván és Piroson a falunévtáblákra magyar nyelvű felirat is rákerült, Újvidéken pedig 27, magyar vonatkozású utcanévtábla magyar felirattal került a házak falára. Eredményeik között említette továbbá a budiszavai, első világháborúban elesettek emlékművének felújítását. -- Belekezdtünk egy, az újvidéki magyarság számára óriási jelentőségű projektumba, ez pedig a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ épületének felújítása – mondta az alelnök.

A díszülésen felszólalók mindannyian méltatták Erdély Lenke, a városi szervezet korábbi elnök asszonyának munkásságát és tevékenységét, egyetértettek abban, hogy hozzájárulása az újvidéki pártszervezet sikeréhez hatalmas, és hogy nélküle a városi szervezet nem juthatott volna olyan magas szintre, mint amilyenre mostanra eljutott.

Az ülés után a társalgás a nagyteremben folytatódott, az ünnepi bálon az újvidéki magyarság apraja-nagyja részt vett. Mulattak, táncoltak, a finom falatok mellé a pirosi Classic band biztosította a talpalávalót.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, szb
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok