Ugrás a tartalomra

Eltörlik-e a tavalyi évre vonatkozó vízlecsapolási illetéket Szerbiában?

Ezt a kérdést intézte az illetékes miniszterhez Fremond Árpád a parlament mezőgazdasági bizottságának tegnapi ülésén. A VMSZ-es politikus azt mondta, döntés még nem született.

A VMSZ-es politikus, aki egyben a bizottság alelnöke, azt mondta a Pannon RTV megkeresésére, hogy információik szerint a minisztérium már tett lépéseket ezzel kapcsolatban, de döntés még nem született.

Fremond Árpád javaslatot tett egy kárenyhítési alap létrehozásáról, hogy a jövőben a termelők tudjanak honnan segítséghez jutni, amennyiben szükséges. Továbbá elmondta, hogy szó esett a nyugdíjbiztosítási rendszer változtatásáról is: „Azt mondták a minisztérium illetékesei, hogy írásban fogják a bizottságot értesíteni arról, milyen döntés született pontosan. Beszéltem még arról is, hogy stratégiai szempontból egy olyan alapot tudna létrehozni az ország, amelyből tudnák kártalanítani a termelőket, ha bármilyen elemi csapás éri az elkövetkezendő időszakban őket.

Gondolok itt a szárazságra, jégverésre és egyéb más elemi csapásokra. Illetve téma volt még a nyugdíjbiztosítási rendszer rendezése a mezőgazdasági termelőket illetően, és remélhetőleg a 2018. évben meg tudjuk oldani, hisz a mezőgazdasági miniszter is több alkalommal megígérte, hogy rendezni fogja ezt a kérdéskört.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír