Ugrás a tartalomra

Ellent mond-e az EU szabadságjogainak a német rendelkezés?

Az Európai Parlament továbbra is foglalkozik a német minimálbértörvény bevezetésével. A téma a szerdai plenáris ülés napirendjére is felkerült a Közlekedési és a Szociálisügyi Bizottság közös kezdeményezésére.

Deli Andor, a bizottság vajdasági származású fideszes EP-képviselője az elsők között hívta fel a figyelmet a problémára. Írásbeli választ igénylő kérdést intézett az Európai Bizottsághoz, amelyben az iránt érdeklődött, hogy ez a német rendelkezés nem mond-e ellent az EU szabadságjogainak, illetve nem fékezi-e a szabad versenyt az Unión belül.

Közép-Európa több tucat fuvarozója is összegyűlt az Európai Parlament előtt, hogy tiltakozzanak az Európában egyre inkább elharapódzó diszkrimináció és a belső piac felaprózása ellen. Deli Andor találkozott a tüntetőkkel és támogatásáról biztosította őket.

Fontosnak tartja, hogy személyesen is találkozzon azokkal, akiknek mindennapi munkáját nehezíti meg a német jogszabály, és fölösleges bürokratikus és pénzügyi terheket ró rájuk.

Egyúttal hangsúlyozta: szükség van az Európai Bizottság gyors és határozott kiállására, mert egyedül ez tehet pontot erre a vitára és egyúttal elejét veheti annak, hogy az egységes európai piac fokozatosan leépüljön.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír