Ugrás a tartalomra

Döntöttek Szabadka város díszpolgári címéről

Ma döntött az ítélőbizottság Szabadka város díszpolgári címéről, valamint a Pro Urbe és a Bodrogvári Ferenc-díjak odaítéléséről. Az idén Dr. Andrija Peić Tukuljacnak ítélték a díszpolgári címet, a bunyevác közösség megőrzéséért és megerősítéséért tett erőfeszítéseiért.

A címet szeptember elsején, a város napján adják át a Pro Urbe-díjakkal együtt. Pro Urbe-díjat idén Paskó Csaba, kelebiai plébános, tanár, karnagy, Vékony Lajos, keramikus és Ivan Šarčević, képzőművész kap.

Bodrogvári Ferenc-díjban idén hárman részesülnek, közülük Pesti Emma és Kozma Laura magyar anyanyelvű alkotók. Ezek a díjak június 22-én kerülnek átadásra, Bodrogvári Ferenc születésnapján.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka (VMSZ): „A bizottságnak az álláspontja a Pro Urbe-díjra vonatkozóan mind a három jelölt személyében az volt, hogy az eddigi életútjukon és munkásságukon keresztül tényleg Szabadka város népszerűsítéséhez, hírnevéhez, anyagi és szellemi gyarapításához járultak hozzá, és ugyanezek a szempontok vonatkoznak ezeknek a díjaknak az odaítélésére is és hogyha még hozzátehetném az, hogy ha összegezzük a díjak odaítélését, akkor nagyon büszkén elmondhatjuk, én, mint a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője is, és a vajdasági magyar közösség része, hogy a három pro Urbe-díjból két, vajdasági magyar közösségből származó, kimagasló tevékenységgel és eredményeket elért díjazottunk van.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen