You are here

Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő üdvözölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének beszédében elhangzottakat a bővítési politikát illetően.

A vajdasági származású politikus közleményében örömét fejezte ki, hogy a korábbi, ellentmondásos megnyilvánulások után sikerült egyértelművé tenni, hogy a jövőben az Európai Unió kész új tagállamokat felvenni soraiba. Az EU-nak következetes politikát kell folytatnia a nyugat-balkáni régióval kapcsolatban, ha meg akarja őrizni a csatlakozni vágyó országok elkötelezettségét az európai integráció és értékek iránt – tette hozzá a néppárti képviselő.

Magyarország kormánya a kezdetektől fogva felismerte a nyugat-balkáni régió stratégiai fontosságát és sürgette a csatlakozási tárgyalások felgyorsítását.

Írásbeli hozzászólalásában Deli újfent felhívta az Európai Bizottságot és az érintett országok kormányait: „Egyértelművé vált, hogy megvan a politikai akarat, ezért éljenek ezzel a lehetőséggel és dolgozzanak a csatlakozási tárgyalások felgyorsításán”.

Szerző: 
Pannon RTV