Ugrás a tartalomra

Csütörtökön találkozik Pásztor István és Bojan Pajtić

Csütörtökön tárgyal egymással Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, tartományi házelnök és Bojan Pajtić, a Demokrata Párt elnöke, tartományi kormányfő.

Pásztor a Tanjugnak nyilatkozva azt mondta, a Vajdaságot érintő „minden aktuális témáról“ tárgyalni fognak. Hozzátette, azóta a tartományi parlamenti ülés óta nem látta Pajtićot, amelyen megszavazták a vajdasági kormány átalakítását.

A tartományi hatalmi koalíció vezetőinek tanácskozását már azt követően bejelentették, hogy a tartományi parlament legutóbbi ülésén a Vajdasági Magyar Szövetség nem szavazta meg a tartományi kormány átalakítását, a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga viszont elfogadta a javaslatot.

Az LSV arra „figyelmeztette” Pásztort, hogy amennyiben a válaszok és garanciák elmaradnak, akkor „a tartományi hatalom 63 képviselő támogatásával is funkcionálni tud”. Az LSV közleményére reagálva Pásztor István azt mondta, pártja nem kívánja destabilizálni a vajdasági politikát, de nem hajlandó eltűrni a zsarolást.

A Demokrata Párt ugyanakkor közölte, minden fennálló problémát közvetlen tárgyalásokon vitatnak majd meg a Vajdasági Magyar Szövetséggel. (Tanjug, Vajdaság MA)

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír