Ugrás a tartalomra

Beruházások a Szabadkai Közkórházban – a tüdőosztály máshova költözik

Hamarosan új épületszárnyba költözik a Szabadkai Közkórház tüdőosztálya. A belgyógyászat is megújul.

Új vizsgálatok és gyógymódok elvégzésére is alkalmas helyiségekkel és szakemberekkel bővül az osztály.

A Tartományi Kormány több mint 100 millió dinárt látott elő a szabadkai Közkórház felújítására ebben az évben. Felszerelésre pedig 10 millió kaptak.

A szívközpont az idei év első felében elkészül, de az év végéig a tüdőosztály is elfoglalja az új helyét. Most még a Szabadkai Közkórház 150 éves épületében található a tüdőosztály, de hamarosan a központi épület területére költözik.

Az az épület, ahol most található a tüdőosztály, már rég felújításra szorult volna.Dr. Slobodan Puškar, igazgató, Szabadkai Közkórház: „Át lesz helyezve új helyiségbe és fel lesz szerelve a legmagasabb világszínvonalon, ahol a betegeket a legújabb pulmológiai eljárásokkal fogják gyógyítani.”

Az ötödik emeleten, a belgyógyászaton kap helyet az új angioterem. Itt szélesebb körű ellátásra lesz lehetőség.

Eddig a súlyos eseteket a kamenicai Szív- és Érrendszeri Betegségek Intézetébe kellett szállítani. Dr. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Amit fontos ma elmondani, hogy hamarosan képzett kardiológus szakorvoscsoportja lesz a Szabadkai Közkórháznak.

A Tartományi Kormány három nagy város, Szabadka, Zombor és Nagybecskerek kórházainak biztosít szívgyógyászati központot.” A Szabadkai Közkórház már megkezdte az orvosok, nővérek és röntgen technikusok továbbképzését, hogy ha elkészül a szívgyógyászati központ, legyen megfelelő orvoscsoportja az intézménynek.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Bármennyire is furcsa, a vajdasági egészségügy a szerbiai alatt van.

Azt gondolom, erről beszélni kell, azt gondolom, ezt gyorsan, sürgősen meg kell változtatni, mert a másik információk arról szólnak, hogy a vajdasági betegbiztosítottak és nyugdíjbiztosítottak rendszeresebben fizetik be a járulékaikat, mint ahogy az egész országban van.”

A Szabadkai Közkórház szívosztályával együtt Vajdaságban öt ilyen létesítmény lesz, ahol az infarktuson átesett betegeket kezelik. Szűkebb Szerbiában 22 ilyen központ működik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto