Ugrás a tartalomra

Augusztusban befejezhetik a Zentai Gimnázium felújítását

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, szeptember elsejéig a külső burkolat és a tantermek felújítását is befejezik. Szeptembertől a diákok már a renovált épületben folytathatják a tanulmányaikat.

A 2017/2018-as tanév őszi félévének nagy részében a diákok még a Zentai Gimnázium épületében tanulhattak. Vajda Noémi másodikos gimnazista már nagyon várja, hogy tanulótársaival ismét a gimnázium épületébe járhasson. Vajda Noémi, tanuló, Zentai Gimnázium: „Igazából nagyon szeretnék már visszajönni. A fél év alatt, amíg ide jártam nagyon megtetszett az épület. Ez egy karakteres épület Zentán. Már 106 éves tudtommal. Nagyon ráfért a renoválás.”

Perpauer Attila Zenta Község Tanácsának oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, a felújítási munkálatok hamarosan véget érnek. A renoválás után egy műszaki ellenőrzés következik, de azt követően az iskola csaknem 950 diákja visszaköltözhet az épületbe. Perpauer Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tag, Zenta KT: „A Zentai Gimnázium felújítása folyamatban van. A magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságán keresztül igényelt támogatásból végzett hozzáépítés szinte kész van. Ott a kert rendezése folyik. Teljesen elkészült a hat tanterem az étkezővel együtt. A másik felújítás, amit a szerb kormány támogat, a terveink szerint szeptember elsejére teljesen el fog készülni.”

A Zentai Gimnázium épületén jelenleg is folynak a felújítási munkálatok. A munkások az épület külső burkolatát állítják helyre. A szerb és a magyar kormány által biztosított támogatások összege több mint 200 millió dinár – mondták el az illetékesek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen