Ugrás a tartalomra

Átadták a Magyar Összefogás választási listáját

Egy nap alatt több mint 4200 támogató aláírás gyűlt össze

Ma délután Belgrádban átadták a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás választási listáját. Az összegyűjtött nyilatkozatokat és a listát a polgári csoportosulás nevében Újhelyi Ákos nyújtotta át a Köztársasági Választási Bizottságnak. Ezzel a november 4-én megszervezésre kerülő nemzeti tanácsi választásokra a második, a Magyar Nemzeti Tanács megválasztásához viszont az első lista érkezett meg a választási bizottsághoz.

– Örömmel szeretném bejelenteni, hogy a nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás a Köztársasági Választási Bizottságnak átadta a listáját és azokat a támogató nyilatkozatokat, amelyeket az elmúlt napokban sikerült összegyűjteni. Nagyon rövid idő, egy nap leforgása alatt a listánkat több mint 4200 személy támogatta aláírásával – nyilatkozta Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a lista átadását követően a Köztársasági Képviselőházban. Hozzátette: – Ebből az alkalomból szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik nyilatkozatukkal támogatták a listánkat és természetesen azoknak is, akik felelősséget vállaltak, hogy a jövőben, az elkövetkező időszakban a vajdasági magyarságnak, a magyar közösségnek a legfontosabb ügyeiben segítői, támogatói, képviselői legyenek – mondta.

Habár a Magyar Összefogás listájának átadására olyanok kísérték el, akik szintén szerepelnek a listán, Hajnal Jenő egyelőre nem kívánt a listáról beszélni, mint elmondta, miután a Köztársasági Választási Bizottság átvizsgálja a támogató nyilatkozatokat és meghirdeti a listát, a Magyar Összefogás tart majd egy sajtótájékoztatót. Annyit azonban megtudtunk, hogy teljes listával indulnak a választásokon, vagyis  a Magyar Összefogás listáján 35 név szerepel.

Elmondta ugyanakkor, hogy a megkezdett munkát szeretnék az elkövetkező időszakban folytatni.

– Egy ilyen ünnepélyes pillanatban arról kell beszámolni, hogy az elmúlt négy évben elkezdődött egy olyan munka, amit folytatni szeretnénk. A lista vezetőjeként hálával tartozom azért, hogy ezt a bizalmat megkaptam. Szeretném, ha az elkövetkező négy évben olyan nemzeti tanácsunk lenne, ami ezért a közösségért, a délvidéki magyarságért tenni akar, és felelősséget tud vállalni – mondta az MNT jelenlegi elnöke.

Kérdésünkre, hogy mivel a folytonosság szükségességét emelte ki, illetve a lista vezetőjeként indul a nemzeti tanácsi választásokon, ha a Magyar Összefogás adja majd többségében az MNT-t, vállalja-e az elnöki tisztséget az elkövetkező mandátumban is, így válaszolt:

– Most listavezető vagyok. A Magyar Nemzeti Tanács elnökét a nemzeti tanács fogja megválasztani titkos szavazással.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, mh
Többi hír