Ugrás a tartalomra

Átadták az új CT-gépet a Zentai Közkórházban

A korszerű berendezésnek köszönhetően ezentúl fájdalom nélkül, és minimális kockázattal diagnosztizálhatják a pácienseket a kórház dolgozói.

A gép már napok óta használatban van, hivatalos átadását tartották ma.

A zentaiaknak eddig Újvidékre, Szabadkára vagy Nagykikindára kellett utazniuk, ha CT-vizsgálatra volt szükségük. Az új diagnosztikai berendezésnek köszönhetően a pácienseknek már nem kell 50-100 kilométert megtenniük. A 32 és fél millió dináros beruházás a Tartományi Kormány támogatásával valósult meg.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Mindenféleképpen fontos és jó, hogy az elmúlt hetekben, amióta ez a gép beszerelésre került, több mint ötven vizsgálatot végeztek el. Ez annak a bizonyítéka, hogy az itt dolgozók, nemcsak tanulják, hanem megtanulták ennek a modern eszköznek a használatát.”

A átadón jelen volt Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár is, aki szerint a Zentai Közkórháznak már nagy szüksége volt a berendezésre.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „A berendezés forradalmat jelent a kórházban folyó munkában. A kórház vonzáskörében lévő százezer ember korszerű és minőségi vizsgálaton vehet részt ezentúl. Nem kell az ittenieknek többet utazniuk.”

A berendezés jelenleg még próbaüzem alatt van, de az elkövetkező hónapokban már teljes kapacitással működik majd.

Dr. Vasas Mihály, igazgató, Zentai Közkórház: „Egy információs rendszeren keresztül egy központba küldhető az információ, a kép. Ez nagyban megerősíti a diagnózis biztosságát. Tudunk konzultálni a híres professzorokkal a világ bármelyik pontján elvileg.”

A közeljövőben a Zentai Közkórház teljes körű felújítása is megtörténik majd. Ennek kapcsán már készül a tervdokumentáció - hangzott el az eseményen.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen