Ugrás a tartalomra

25 éves a Vajdasági Magyar Szövetség

A párt ma jelen van a helyi szinttől egészen az Európai Parlamentig, emelte ki Pásztor István pártelnök ma reggeli sajtótájékoztatóján.

25 éves a Vajdasági Magyar Szövetség, amelyet 1994. június 18-án alapítottak Zentán.

A VMSZ a kezdetektől fogva egy kisebbségi, vajdasági, európai értékeket képviselő párt akart lenni, és ez a 25 év alatt azzá is vált - emelte ki mai szabadkai sajtótájékoztatóján Pásztor István, a párt elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség polgárok egyesületeként, pártoktól és kormányoktól független szervezetként jött létre 1994-ben. Politikai párttá egy évvel később Szabadkán alakult át. A pártnak ma 12 ezer tagja van.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik nem egyszerű politikai körülmények közepette, bátorságot merítettek és létrehozták a Vajdasági Magyar Szövetséget.”

A párt politizálását az elmúlt 25 évben két prioritás jellemezte, és ez ezután is így lesz - hangsúlyozta Pásztor. Ezek a vajdasági magyar közösség identitásmegőrzése és Szerbia felemelkedése - tette hozzá.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „A Vajdasági Magyar Szövetség soha sem veszítette el a kapcsolatát a realitásokkal. Folyamatosan arra törekedtünk, hogy ne szakadjunk el az emberektől és az emberek mindennapjaitól, hogy a politikánkat úgy fogalmazzuk meg, hogy az egybe essen azzal, amit a szavazópolgárok fontosnak tartanak.”

A Vajdasági Magyar Szövetség az elmúlt 25 évben kivívta tekintélyét a szerbiai politikai színtéren, amely ma elképzelhetetlen a párt nélkül - emelte ki a VMSZ elnöke.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Azt gondolom, hogy bizakodva nézünk a jövő felé. Meggyőződésünk, hogy akár a vajdasági magyar közösség, akár az egyetemleges magyar nemzet, akár Szerbia felemelkedése szempontjából tevőleges, aktív szereplők fogunk és tudunk lenni, hozzájárulva mindezeknek a céloknak a megvalósításához.”

A párt elnöke sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség fennállásának 25. évfordulóját az ősszel egy nagyszabású ünnepi akadémia keretében fogják megünnepelni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír