Ugrás a tartalomra

Zentára is elvitték a Miénk a város! nyerteseinek a díjakat

A zentai és Zenta környéki iskolák diákjainak is kiosztották a Miénk a város! című online játék nyerteseinek díjait a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola kihelyezett tagozatában.

Az ajándékokat Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke és Urbán Zsuzsanna, a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója osztotta ki.

Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága idén ötödik alkalommal hirdette meg a Miénk a város! című játékot. A gyerekeknek négy hétig minden napra jutott megoldandó feladat, amelynek fő témája idén Mátyás király volt. Szarka Hanna, diák: „Nagyon jó volt, már tavaly is elkezdtem. Sokat rajzoltam, nagyon jó volt. Nem volt nehéz, és nagyon sok érdekeset rajzoltunk Mátyás királyról, és nagyon tetszett.

A gyerekek szüleikkel és tanáraikkal együtt is megoldhatták ezeket a feladatokat. Ez egy fontos közösségfejlesztő program, nyilatkozta Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke, és elmondta, milyen ajándékokban részesülhettek a diákok: „A gyerekek egy segédkönyvet kaptak. Amelyben dolgoztak már, annak a folytatását, a Mátyás királyról szóló történetet, és így megismerhették Mátyást, mint igazságos királyt, és a mai, 21-ik században milyen feladatokat oldana meg.”

A számítógép és az internethasználat helyes felhasználása ezekkel a módszerekkel jól tanítható, mondta Urbán Zsuzsanna, a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója: „A gyerekek azért szeretik, mert az interneten, tehát a gép mellett lehet játszani, mégis fejleszti a tanulókat is, mert azért nem könnyű játékokról, feladatokról van szó.”

Idén a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály, a November 11., a Thurzó Lajos és az Emlékiskola kihelyezett tagozataiban játszották ezt a játékot. Nagyjából 30 csomagot osztottak ki.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír