Ugrás a tartalomra

Zenta: A tornyosiak képviselték községünket a Kistérségi Napokon

A Székelykeresztúron 2018. július 31. és augusztus 2. között tartották a Kistérségi Napokat. Zenta község önkormányzata ebben az évben két tornyosi egyesületet, a Herőce és a Szarkaláb csoport tagjait juttatta el erre a 4 napos rendezvényre.

A delegáció tapasztalatairól és a látogatásról ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Huszár Farkas Zsuzsanna, a Herőce Polgárok Egyesületének tagja, és Gyuris Orsolya, a Szarkaláb néptánccsoport képviselője, valamint Perpauer Attila, Zenta község oktatással és művelődéssel megbízott tanácstagja számoltak be az utazásról, a testvérvárosi kapcsolatok működéséről.

Székelykeresztúr 1995-ben kezdte meg az együttműködést a zentai önkormányzattal, ami elsősorban a városnapi ünnepségek kölcsönös látogatását jelenti, és bemutatkozási lehetőséget a kulturális csoportjaik számára.

A Hargita megyei Székelykeresztúr ebben az időszakban ünnepli a város napját, ami a Kistérségi Napok és a Petőfi Hét keretében zajlik.

Ebben az évben Zenta város önkormányzatát az Ady Endre Művelődési Egyesület és a hagyományápolással foglalkozó Herőce Polgárok Egyesülete képviselte.

A Szarkaláb csoport kalocsai táncokkal lépett fel, és először képviselték külföldön az egyesületüket. A 12-16 év közötti gyerekeket Baji Endre művészeti vezető készítette fel. A hagyományápolók számára jó alkalom az ismerkedésre, a térség látványosságainak felfedezésére.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Rúzsa Mária
Többi hír