Ugrás a tartalomra

Zenta: Sikeres volt az I. Tiszavirág Fesztivál

Rendkívül sikeresnek ítélik a szervezők a hétvégén Zentán megtartott I. Tiszavirág Fesztivált, amelynek – becsléseik szerint – pénteken és szombaton este is több ezer látogatója volt, akik között a legkisebbektől kezdve a legidősebbekig mindenki talált számára megfelelő programokat.

A fesztivál első napján, pénteken a késő délutáni órákban nyitotta meg kapuit a borutca és a kézműves vásár, majd neves zentai és környékbeli együttesek szórakoztatták az egybegyűlteket. A második napon, szombaton viszont már a kora reggeli órákban megkezdődtek a programok, ugyanis délelőtt tartották meg az úgynevezett retro horgászatot, délután pedig a Tiszai Halászléfőző Fesztivált.

Szintén a délutáni órákban vette kezdetét a Kultúrák találkozása a Tisza-parton elnevezésű rendezvény, amelynek keretében különböző térségekből érkezett fiatalok mutatták be országaikat, miközben tamburazenekarоk szórakoztatták az érdeklődőket, akik természetesen a borutcában és a kézműves vásár standjainál is elidőzhettek.

Az esti órákban fáklyás és hajós felvonulás, majd a budapesti Kettő Kettő Tánczenekar és a törökkanizsai Band Recycle Bin koncertje várta az érdeklődőket, az est programját pedig – az első naphoz hasonlóan – retro zene zárta.

– Nagyon örülünk annak, hogy rengetegen érdeklődtek a fesztivál iránt, mind a fiatalok, mind az idősebbek megtalálták a hozzájuk legközelebb álló programokat, ugyanakkor nagyon sokan kiemelték azt is, hogy a Tisza-parti sétány, valamint a fesztivál idejére kialakított különleges megvilágítás együttesen nagyon jó hangulatot kölcsönöztek az egész fesztiválnak, aminek köszönhetően nagyon sokan biztattak bennünket arra, hogy a jövőben is mindenképpen folytassuk majd ezt a kezdeményezést – magyarázta Kosiczky András, a községi tanács turizmussal megbízott tagja, majd hozzátette:

– A rendezvény fő célja Zenta turizmusának fellendítése volt, valamint az, hogy felhívjuk a figyelmet a Tisza folyóra és annak élővilágára, különös tekintettel a világon egyedülálló természeti jelenségre, a tiszavirágzásra. Szerencsére úgy tűnik, ez már most, az első fesztivál alkalmával megvalósult, hiszen nagyon sokan érkeztek nemcsak Zentáról, hanem a környező településekről is.

A szervezők – Zenta község önkormányzatának, valamint Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének illetékesei – tehát elégedettek, ugyanis – ahogyan fogalmaztak – a rendezvény minden kétséget kizáróan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így jövőre újult erővel vágnak majd bele a II. Tiszavirág Fesztivál megszervezésébe.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét