Ugrás a tartalomra

Zenta is része a diákkirándulások programnak

A Magyar Nemzeti Tanács ettől az iskolaévtől Zentát is bekapcsolta az egynapos diákkirándulások programjába. Az első csoport, a temerini Kókai Imre, illetve az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola 79 magyar ajkú tanulója ma látogatott a Tisza-parti városba.

A városháza dísztermében Perpauer Attila, Zenta Község Tanácsának oktatási és művelődési megbízottja fogadta a diákokat, majd Petkovics Márta, az MNT Végrehajtó Bizottságának a tagja kiosztotta nekik az Útikalauz nevű kiadványt, amely a kirándulások célállomásainak nevezetességeit mutatja be. Az Útikalauz feladatokat is tartalmaz, valamint nyereményjátékra is invitálja a gyerekeket – mondta Petkovics Márta.

Az Útikalauz második része kérdésekkel, feladatokkal tűzdelt, fel tudják dolgozni a kirándulás után a tanteremben, hiszen módszertani szempontból a kirándulás nemcsak abból áll, hogy elmegyünk egy városba, egy napot ott vagyunk, megtekintettünk néhány dolgot, hanem a látottakat fel kell dolgozni.”

A gyerekek csoportokra osztva mentek fel a kilátóba, majd ellátogattak a múzeumba, lesétáltak a Tisza-partra és megtekintették a zentai csata emlékművét is. A múzeum nagyon tetszett a harmadikosoknak. Skriván Sára szorgalmasan jegyzetelt is, hiszen a tanító néni feladatot is adott nekik. „Azt a feladatot kaptuk, hogy írjunk minél több dolgot, mivel ez versenyre megy, és akkor nagyon jó lenne, ha megnyernénk a nyereményt.”

A kirándulás a zentai emléktemplom megtekintésével zárult, ami lenyűgözte a tanulókat és tanítóikat. Varga Ádám Rozália temerini pedagógus szerint a kirándulás valódi élmény volt a gyereknek. „Igazából nem is gondoltuk, hogy Zentán ilyen sok csodálatos dologgal fogunk találkozni, és ilyen sok érdekes információt szerzünk azokkal kapcsolatban, amit tudnunk kell már most, és negyedik osztályban is, és amit nem tudnánk szemléltető eszközökkel bemutatni a gyerekeknek.”

Az MNT diákutaztatási programja Zentán folytatódik. Szerdán az újvidéki Telepről, Maradékról, Tiszakálmánfalváról, Szenttamásról, Gunarasról és Dreáról érkeznek magyar kisdiákok a Tisza-parti városba.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír