Ugrás a tartalomra

Zenta: Megkezdődött a IV. Tiszavirág Fesztivál

Kiváló hangulatban kezdődött ma délután Zentán a negyedik alkalommal életre hívott Tiszavirág Fesztivál, amelynek keretében a szervezők szombaton és vasárnap is gazdag és sokrétű programokkal várják majd az érdeklődőket a zentai Tisza-parton.

– Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és Zenta község önkormányzata negyedik alkalommal szervezte meg a Tiszavirág Fesztivált, itt, a számunkra legkedvesebb és legszebb folyó, a Tisza partján. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a folyóra és az élővilágára, különös tekintettel a világon egyedülálló természeti jelenségre, a folyó virágzására – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján mondott köszöntőjében Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere.

– Az első évben azt kívántam, hogy ennek az eseménynek ne a kérészek rövid élete, hanem a vidám rajzás legyen a példaképe. Azt hiszem, most már bebizonyosodott, hogy jó ötlet volt útjára indítani a Tiszavirág Fesztivált, hiszen a zentaiak nagyon megszerették, a híre is messzire eljut, és reményeink szerint egyre többen keresik majd fel, nemcsak a környező községekből, hanem távolabbról is. Az érdeklődőket most már három este várja tartalmas, színes program, amelynek elsősorban a Tisza hullámzása adja meg a különös hangulatát. Remélem, egyetértenek velem abban, hogy sikerült hagyományt teremtenünk, és a Tiszavirág Fesztivál vendégváró és vendégszerető városunk olyan jelképévé vált, amely hozzájárul községünk idegenforgalmának fejlődéséhez és fellendítéséhez! – tette hozzá Ceglédi Rudolf, akinek köszöntője után a színpadon előbb Zenta Város Fúvószenekara, majd több együttes is szórakoztatta az egybegyűlteket, akik a borutcában finomabbnál finomabb borokat kóstolhattak, a kézműves kiállításon pedig szebbnél szebb kézműves termékekben gyönyörködhettek.

A Tiszavirág Fesztivál második napján, szombaton 9 órakor veszi kezdetét a retrohorgászat, 10 órakor pedig a Tiszavirág regatta elnevezésű nemzetközi kajakverseny. 17 órakor nyílik meg a borutca és a kézműves kiállítás, 18.30-kor a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tart haditorna bemutatót, 20 órától a Sambansa brazil ritmusokkal szórakoztatja az egybegyűlteket, 21.30-kor kerül sor a hagyományos hajós fáklyás felvonulásra, 22.15-kor a Queen Real Tribute lép színpadra, 24 órától pedig video disco várja az érdeklődőket TT & ShowTee irányításával.

Szerző (Forrás)
H. A., Vajdaság Ma
Többi hír