Ugrás a tartalomra

A VÖRÖSKERESZT MAGYARKANIZSAI SZERVEZETE

Új helyiségek japán segítséggel

Tegnap adták át Magyarkanizsán a Vöröskereszt szervezwet felújított raktárhelyiségeit, ami három kisebb, egymástól elkülönített részből áll össze. A megközelítőleg 150 négyzetméternyi alapterületen élelmet, higiéniai cikkeket és ruhaneműt tárolnak egymástól teljesen elválasztva, az előírásoknak megfelelően.

Az adaptációt és az új helyiségek létrehozását a japán kormány segítette az UNDP program keretében, ezenkívül az államigazgatási és helyi önkormányzati hivatal, valamint a Szerbiai Menekültügyi és Migrációs Főbiztosság.

A hivatalos megnyitón részt vett Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Dušan Arbutina, a japán nagykövetség képviseletében, Tatjana Strahinjić Nikolić, az UNDP program menedzsere, Bojan Stević államtitkár, Ivan Mišković, a főbiztosság képviselője és természetesen a Vöröskereszt magyarkanizsai szervezetének vezetői, munkatársai, akik egy emberként örültek a tiszta, átlátható termeknek, amelyekben már helyet is kaptak a raktározandó dolgok.

Magyarkanizsa polgármestere kiemelte, hogy az új létesítményekkel még jobban tudják majd a vöröskeresztesek a munkájukat végezni, továbbá köszönetét fejezte ki, amiért nagy segítséget nyújtottak a községnek a migránsválság idején. – Megérdemelt jutalom ez az épület, amelyet most kapott a Vöröskereszt, és nagyon remélem, hogy úgy is tudják majd használni, ahogy ők megálmodták. A létesítmény majd nyolcmillió dináros támogatásból jött létre a japán kormány részéről, amit természetesen az amerikai fejlesztési ügynökségen keresztül tudtunk megvalósítani.

Az önkormányzatnak a beruházás szempontjából nem került pénzébe, de biztosítani fogja a Vöröskereszt számára a fenntartást és a további segítséget. Bojan Stević államtitkár, valamint Tatjana Strahinjić Nikolić és Ivan Mišković is örömének adott hangot, hogy Magyarkanizsán lehet egy ilyen jelentős eseményen.

Külön hangsúlyozták köszönetüket nemcsak az adományozónak, hanem a helyi vezetőségnek, a munkásoknak, de a lakosságnak is a migránsválság idején tanúsított hozzáállásukért, és kifejezték abbéli reményüket is, hogy a Vöröskereszt nagy hasznát fogja venni az új termeknek, leginkább a népkonyha üzemeltetése során és a megszokott tevékenységeik folytatásakor.

A Vöröskereszt munkatársai is mindannyian elégedettek, hiszen most már megfelelően tudnak tárolni minden segítség gyanánt kapott holmit, és ezáltal a lakosságot is tudják segíteni, színvonalas munkát végezve.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, j
Többi hír