Ugrás a tartalomra

VMSZ – A választások eredménye évtizedekre meghatározhatja a vajdasági magyarok sorsát

A választások eredménye évtizedekre meghatározhatja a vajdasági magyarok sorsát – hangzott el Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán.

A felszólalók szerint Aleksandar Vučić személye teremt stabilitást, ami elengedhetetlen az ország gazdasági fejlődéséhez.

Bár köztársasági elnököt választunk, a szavazási eredmény kihat a politika minden szintjére – hangzott el a fórumon.

Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Költségvetésünk az önkormányzat, a községünk működésére elég, viszont a fejlesztésekre egy nagyon kis összeget tudunk csak biztosítani.

Az összes nagyobb fejlesztést, haladást, hogy így mondjam a községünkben azt a pályázatokon, amik a legnagyobb része a tartománytól és a köztársaságtól tudunk biztosítani.”

Nyilas Mihály tartományi alelnök szerint vajdasági szinten az elmúlt 9 hónap alatt jobb kapcsolat alakult ki a VMSZ és a Szerb Haladó Párt között, mint más koalíciós partnerekkel az elmúlt 16 év alatt.

Nyilas Mihály, tartományi alelnök, elnökségi tag, VMSZ: „Őszintén megbeszélhetjük a kormányban, mindazokat a kérdéseket, amelyek gondot okoznak, javaslatainkat meghallgatják, egyeztetjük azokat, elfogadják a nagy részét, és én azt hiszem, hogy egy sokkal másabb, emberi viszonyulás van egymással is meg magában a koalícióban.”

Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerint a VMSZ és a haladók közötti koalíciós szerződés megvalósulása létérdeke a vajdasági magyarságnak.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Számos olyan kérdés van ebben a koalíciós szerződésben, amelyeket orvosolni szeretnénk, és az akkor lehetséges, hogy ha Vučić lesz a köztársasági elnök, hiszen a Haladó Párt az a párt, amellyel ezt a koalíciós szerződést aláírtuk, és amelynek köszönhetően a szerbiai kormány vállalta, hogy ezeket a gondokat megoldja, és ez nem csak ígéret, mert vannak eredmények.”

A felszólalók egyetértettek abban, hogy a vajdasági magyarság érdeke a stabilitás, valamint az, hogy a koalíciós szerződésben foglaltak megvalósuljanak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír