Ugrás a tartalomra

„A VMSZ kivétel, mivel van programja”

A munkanélküliség nyomasztja a leginkább a nagybecskerekieket. A városban valamikor jól gazdálkodó sörgyár, olajgyár, cukorgyár működött. Manapság nincs semmi. Tőkebefektetőket kell odavonzani, hogy Nagybecskerek ismét erős ipari központ legyen.

Puskás János, a VMSZ nagybecskereki elnöke elmondta: „Sok gyár volt, vállalat. Becskereken volt minden. Most nincs semmi. És ha megoldódna a munkanélküliség kérdése, akkor szerintem azok az emberek, tudnának többet fordítani a művelődésre és kultúrára is, többet járnának színházba. Természetesen mindaz mellett itt az egészségügy és a szociális problémák is.”

Erre megvalósítható megoldásokat kínál gazdaságfejlesztési programjában a Vajdasági Magyar Szövetség, amely ebből a szempontból kivétel a márciusi választáson indulók között – hangsúlyozta a lakossági fórumon Varga László parlamenti képviselő. „Az országos pártok még a látszat erejéig se igyekeznek meggyőzni a magyar közösséget, más kisebbségi közösségeket arról, hogy az érdekeiket képviselni fogják a választások után. Alig van magyar jelölt más pártok választási listáin, ami szintén nem volt jellemző a korábbi időszakra. Az is egy érdekessége ennek a kampánynak, hogy ha az ember megnézi a választáson induló jelöltlisták honlapjait, akkor nem találkozik választási programmal. Ilyen szempontból a VMSZ mindenképpen kivétel.”

A választási programban a térség- és gazdaságfejlesztés mellett, kiemelt cél a szociális védelem és az egészségügyi rendszer erősítése is – hangoztatta Kovács Elvira parlamenti képviselő. „Mi azért szállunk síkra, és arra biztosítunk külföldi, illetve belföldi pénzeszközöket, hogy a magyarok lakta településeken úgy az orvosi rendelők, illetve a kórházak minél jobb minőségű egészségügyi ellátást tudjanak nyújtani. Prioritásunk, hogy a zentai kórház egy fajta regionális központtá váljon, és oda mehessenek a páciensek.”

A VMSZ a vajdasági magyarság markáns támogatottságát élvező hatalmi pártként befolyásolni tudja majd a közösségi érdekeinket befolyásoló döntéshozatalt – hangzott el a VMSZ nagybecskereki lakossági fórumán.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír