Ugrás a tartalomra

VMSZ: Falugondnok szolgálat létrehozása Bajmokon

Közbiztonság, utak és utcák állapota – ezek a kérdések foglalkoztatják a bajmokiakat. A településen sok az idős ember, az ő ellátásukra is szeretnének megoldást találni a faluban. Ezekről a gondokról beszéltek a bajmokiak a péntek esti lakossági fórumon. „Itt nagyon sokat meg kellene oldani.De máról holnapra ezt nem lehet megoldani, ez sok időbe beletelik.”

„A mezőgazdaságban igen komoly gondok vannak az egész országban, nem csak a mezőgazdaságban, hanem sok más területen. Mezőgazdaság az, amelyben sokan érintve vagyunk, itt gondolok az új adótörvényekre, konkrétan arra, hogy valakinek van 10 hektárja és azt megadóztatják ugye bérleti adót mindenkinek, magán személynek is vízlecsapolási díj, vagyon adó és ha valakinek 10 hektárja van és ezt mind kifizeti, kevesebb a jövedelme.”

Bajmokon sok az idős lakos, ezért tervezi a településen egy falugondnok szolgálat felállítását a VMSZ. A párt választási programjában szerepel az is, hogy fellendítsék a mezőgazdaságot Vajdaságban- emelte ki Kern Imre, köztársasági parlamenti képviselőjelölt.

„Megpróbáljuk kiharcolni egyrészt a támogatás átláthatóságát, hosszútávra való tervezését és ami nagyon fontos, hogy megpróbáljuk azt, hogy az adótervek és járulékok, itt az egészségügyi és a nyugdíjbiztosításra gondolok, hogy a terhek arányosan oszoljanak el a mezőgazdasági termelők között. Azt értem, hogy akik kistermelők, kis területen dolgoznak, azok nem viselhetnek akkora terhet, mint a nagygazdák.”

A Vajdasági Magyar Szövetség egy átfogó gazdaság- és térségfejlesztési programot tervez életre kelteni az elkövetkező időszakban. A munkahelyteremtésre, a vállalkozásösztönzésre- és fejlesztésre, az idegenforgalomra és a modernizációra kiterjedő terv célja, hogy válaszokat nyújtson az egyre növekvő munkanélküliség kihívására, a szociális és egzisztenciális gondokra, az elvándorlás problémájára.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír