Ugrás a tartalomra

VMSZ: Beszélgetés a nők helyzetéről Adán

Vasárnap délután Erdély Lenke, a VMSZ alelnöke, valamint Kovács Elvira és Vicsek Annamária, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltjei voltak a VMSZ adai Női Fórumának vendégei, akik Tóth Barna Elvira, a VMSZ adai községi szervezetének elnöke kérdéseire válaszolva a nőnap kapcsán a nők helyzetéről, illetve társadalmi szerepvállalásáról beszéltek az egybegyűlteknek.

A vendégek egyetértettek abban, hogy nem könnyű összeegyeztetni a családot és a karriert, majd hozzátették, általában azt szokás mondani, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő, ám ez fordítva is igaz. Kiemelték annak fontosságát is, hogy a nők minél nagyobb arányban vállaljanak társadalmi szerepet.

A részmunkaidős foglalkoztatottságra vonatkozó kérdésre válaszolva Kovács Elvira hangsúlyozta, Szerbiában hivatalosan van lehetőség a részmunkaidőben történő foglalkoztatottságra, ám a munkaadóknak adókötelezettségek terhelik, mintha a munkavállalók teljes munkaidőben dolgoznának, éppen ezért a munkaadóknak ez nem éri meg.

Az összejövetel meglepetésvendége, Göblös Péter, a VMSZ Ada községbeli képviselőjelöltje volt, aki elmondta, a vendégekhez hasonlóan maga is rendkívül fontosnak tartja a családot, hiszen mindazt, amit elért, a feleségének és a családjának köszönheti. A rendezvény vendégei végül arra hívták fel a közönség soraiban helyet foglalók figyelmét, hogy a küszöbönálló választásokon szavazzanak a Vajdasági Magyar Szövetségre.

A rendezvényen az egybegyűltek Gyarmat Judit, Klima Döníz, Maletaški Krisztina és Sóti Zsuzsanna alkalmi produkcióit is meghallgathatták.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto