Ugrás a tartalomra

A VMSZ az SZHP listáján indul Belgrádban

Nebojša Marjanović, a VMSZ belgrádi városi szervezetének elnöke a 110-es lista 43. helyén szerepel.

A Vajdasági Magyar Szövetség a Szerb Haladó Párttal közös listán indul a belgrádi önkormányzati választásokon. Nebojša Marjanović, a VMSZ belgrádi városi szervezetének elnöke a 110-es lista 43. helyén szerepel.

A népszámlálási adatok szerint Belgrádban valamivel több mint 1800 magyar él, a helyi VMSZ-nek viszont nemcsak olyan tagjai vannak, akik máshonnan költöztek a fővárosba, a legtöbb tag már Belgrádban született – magyarázta a politikus.

Nebojša Marjanović a Pannon RTV-nek elmondta, tisztában van azzal, hogy ő egyedüli VMSZ-es politikusként nem tud majd óriási projekteket kezdeményezni, de kisebb, a magyar–szerb kapcsolatok szempontjából jelentős kezdeményezéseket igenis tervez.     

Nebojša Marjanović, belgrádi elnök, VMSZ: „Az első dolog, ami eszembe jut, és amiről állandóan beszélünk, az a Hunyadi János-szobor a Kalemegdanon, emellett amiről szintén szó van, az a Gárdos-torony Zimonyban.

Tehát olyan jelképekről van szó, amelyek összekötik a népeinket, a szerb és a magyar népet. Egy kifejezetten jó kapcsolat és együttműködés keretében – hiszen minden nap arról beszélünk, hogy egy új, történelmi csúcson van az együttműködés –, úgy gondoljuk, hogy megindíthatjuk ezeket a kezdeményezéseket, és végig is vihetjük őket, és biztos, hogy ezen fogunk dolgozni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto