Ugrás a tartalomra

A VMSZ adai községi szervezete elégedett a választási eredménnyel

A Vajdasági Magyar Szövetség az elmúlt hétvégén megtartott köztársasági parlamenti választásokon Ada község területén a szavazatok csaknem ötven százalékát szerezte meg. A párt illetékesei ma délelőtt sajtótájékoztatón mondtak köszönetet a választóknak a nekik szavazott bizalomért.

Tóth Barna Elvira, a VMSZ adai községi szervezetének elnöke hangsúlyozta, a Vajdasági Magyar Szövetség választási listája fölényes győzelmet aratott a vasárnapi rendkívüli köztársasági parlamenti választásokon, ugyanis a leadott szavazatok 46,64 %-át szerezte meg. Hozzátette, a második helyen végzett Szerb Haladó Párt a voksok 15 százalékát, a harmadik helyen végzett Demokrata Párt pedig a szavazatok 14,23 százalékát tudhatta magáénak. Leszögezte, ez az eredmény megerősítette azt, hogy az mögött az út mögött, amelyen a VMSZ jár, ott van a vajdasági magyar közösség támogatása, majd hozzáfűzte, külön öröm számára, hogy Ada község magyar ajkú lakossága is megérezte a választások fontosságát, és a többség tudta, hogy melyik pártra kell szavaznia, melyik párt képviseli a vajdasági magyarság nemzeti érdekeit.

Világos Tibor, a VMSZ adai községi szervezetének alelnöke hangsúlyozta, abban bíznak, hogy ez az eredmény jó előjel lehet a következő önkormányzati választások előtt, ugyanis – ahogyan fogalmazott – nem titkolt céljuk, hogy újra hatalmi pozícióba kerüljenek a községi vezetésben. Kiemelte, úgy véli, a VMSZ-nek mindenkor részét kell képeznie az aktuális önkormányzati hatalomnak, ugyanis ez az egyetlen olyan párt, amely képes arra, hogy a szerbiai magyar kisebbség érdekeit védje.

Szerző (Forrás)
H.G., Vajdaság Ma
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét