Ugrás a tartalomra

Vízvezeték-nagyjavítás

Kishegyesen a végéhez közeledik az idei évre tervezett vízvezetékek cseréje

Kishegyesen az elöregedett vízvezetékcsövek szinte állandó jelleggel gondot okoznak. A Kis-Komunál Kft. májusban kezdte el az elöregedett csövek cseréjét, s hamarosan befejezik az idei évre tervezett munkálatokat. Kormányos Levente, a vállalat igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy több mint 100 háztartáshoz jutott el az új vezeték.

– A felújítási munkálatokat három teljes utcát érintettek, a Bartók Béla, a Kodály Zoltán és a Bácska utcákat. Továbbá a Kertsoron történtek kisebb felújítások, jelenleg pedig a Moholi úton dolgozunk. Összesen 105 háztartás kapott új vízbekötést, ami azt jelenti, hogy egészen a kúttól új, műanyag csövön át kapják a vizet.

A nyomás 1–1,5 barral növekedett, és a víz minősége is javult – mondta el Kormányos, majd hozzáfűzte, hogy 1500 méteren építettek ki új fővezetéket, illetve 2000 méter mellékvezetéket cseréltek ki. A vízhálózat felújítását a Kis Komunal saját eszközeiből és a kishegyesi helyi közösség támogatásával valósította meg. Kormányos elmondta, hogy nagy segítséget jelentett a közmunkaprogram is, amely által négy munkást kaptak négy hónapra. Ők a felújításhoz szükséges földmunkákat végezték el.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az említett munkálatokkal párhuzamosan kiépítették az Híd utcában lévő új B-4-es jelzésű kút vízaknáját, a napokban pedig befejezik a kút felszerelését. A tervek szerint a jövő év elején helyezik üzembe, és össze fogják kötni a Horkai kúttal.

Ez azt jelenti, hogy azon a részen növekedni fog a nyomás, valamint több és jobb minőségű vizet kapnak a felhasználók, mondta el Kormányos, majd hozzáfűzte, hogy a vízhálózat felújítása a jövő évben is folytatódni fog, a Dózsa György és a Kossuth Lajos utcákban fogják kicserélni a vezetékeket.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto