Ugrás a tartalomra

Vidám rebbelizmus itthon!

Két év után Manu Chao ismét Szerbiában

Ahogyan a cím is mondja, csak két évet kellett várni Manu Chaora, hogy újból élőben láthassa az itthoni rajongóbázis - de, hogy Szerbia fővárosában is színpadra lépjen, ahhoz csaknem tizenegy évnek kellett eltelnie.

2008-ban az Exit fesztivál Nagyszínpadát tisztelte meg jelenlétével, 2011-ben az újvidéki SPENS teltházas csarnokával táncolt együtt, de ami Belgrádot illeti, 2002-ben járt ott utoljára, amikor is a Tašmajdan levegőjét töltötte meg energiával!

Manu Chaot nevezhetjük akár a boldgogság egyik zenei nagykövetének, akinek koncertjein olyan tisztító energiák szabadulnak fel, hogy hát nem marad szárazon, az egyszer biztos. Zenei szauna és fitnessz a javában.

A legközelebbi izzasztó találkozóra a Pionír Csarnokban (Dvorana Pionir) kerül sor szeptember 14-én, szombaton, s ezúttal sem a Radio Bemba Sound System történettel érkezik Manu, hanem, ahogyan 2011-ben is Újvidékre, a La Ventura négyessel, melynek tagjai még Madjid Fahem (gitáron), Phillipe Teboul (dobon), és Gambeat (basszusgitáron).

A különleges együttes elsődlegesen csak egy kisérletként jött létre, de nem kellett sok víznek lefolynia a Dunán, hogy a zenészek egy sajátságos hangulatra találjanak az együttes zenélésben. Az elmúlt néhány évben már több százezer embernek játszottak, amely számot a belgrádi buli még jó néhány ezerrel bővíti.

A hivatalos beharangozó szerint, a koncerten előkerülnek olyan dalok, amelyeket Manu Chao egész zenei munkássága során hozott létre, de sorra kerülnek olyan új szerzemények is a politikáról, szerelemről, bevándorlói életről, a jobb világért folytatott harcról, amelyek eddig még nem jelentek meg egy hanghordozón se.

A La Ventura egy színes és intim történet, melyben keveredik Manu és zenészeinek összes világzenei hatása: a rocktól a punkon át, egészen skaig, reggae-ig és a Dél-Amerikai táncok dallamáig. Manu elmondása szerint ehhez a zenéhez a világ utcáin, és az utcák emberei közt, a helyi ízeken keresztül találja meg legerősebb benyomásait.

Elég annyit elmondani, hogy 2011-es újvidéki itt-tartózkodása alatt, a Nemzetközi Roma Napon részt vett egy helyi gyermek ünnepségen, amelyen egy helyi zenésszel Branimir Rošić-tyal előadták a La Vida Tómbola szerb-spanyol verzióját. Lehet Belgrádban is sor kerül valamilyen egyedi akcióra.

A koncertig kevesebb, mint egy hónap maradt hátra. A 2000 dináros promóciós jegyek már elfogytak. Elővételben már 2500 dinárért lehet váltani, a koncert napján ugyanez 3000 dinárra drágul. Aki nem akar addig várni a Gigs Tix jegyértékesítő irodáiban, és a www.gigstix.com oldalon veheti meg magának azt a kis papírdarabot, melyen azt írja, hogy Próxima

Estación: Manu Chao La Ventura koncert!

Egy kis kedvcsináló:

– Manu Chao 2011-ben Újvidéken a Nemzetközi Roma Nap gyermekműsorán

– Manu Chao teljes 2008-as koncert az Exiten

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Vígi László
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto