Ugrás a tartalomra

Vidám hangulatú kukoricázás

A VIII. Kukorica Fesztivál a Tisza Néptáncegyesület szervezésében gazdag programmal várta a hétvégén az érdeklődőket Magyarkanizsán.

A rendezvénynek ezúttal az időjárás is kedvezett, a városháza előtti téren és a parkban ragyogó őszi napsütésben szórakozhattak a jelenlévők. Látogatókból nem is volt hiány, kicsik és nagyok egyaránt találhattak maguknak kedvükre való elfoglaltságot.

A műsor vendégcsalogató nótázással, fiákeres-lovas felvonulással és menettánccal kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitó után a kelebiai, békéscsabai, szegedi és deszki tánccsoportokon kívül egy genfi általános iskola nyolcadikos tanulói is bemutatkoztak. Ők szintén magyar koreográfiával érkeztek a Tisza-parti városba. A fellépőket a Fokos zenekar és Gazsó Tibor Somi citerajátéka kísérte.

A felnőttek főleg a kézműves kirakodóvásárban nézelődtek, a gyerekek a kukoricához kapcsolódó játékos vetélkedőben vettek részt, és bekapcsolódtak a különféle alkotóműhelyek munkájába. Miközben sokan főtt kukoricát és görhét majszoltak, eltöprenghettek azon is, hogy milyen íze lehet az ételkiállításon látott töktortának, a sós és édes kukoricagombócnak, valamint a kukoricapástétomnak.

A szervezők nemcsak a játékok legügyesebbjeit, hanem az előzetesen meghirdetett pályázatok — a legszebb csuhébaba és a legfinomabb görhe — legjobbjait is megjutalmazták. Ezzel egyidejűleg neves vajdasági és magyarországi szakemberek tanácskoztak a kukoricáról a helybeli középiskola tangazdaságában.

A kora délutáni órákban a Váci Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét, este pedig a legkiválóbb vajdasági népzenészek — szólisták és együttesek — muzsikáját élvezhette a közönség a színházban.

A VIII. Kukorica Fesztivál zárónapján közös gálaműsort adtak a genfi Rudolf Steiner Általános Iskola tanulói, a szabadkai, csókai és óbecsei művelődési egyesületek tagjai, a szegedi, deszki és békéscsabai vendégek, valamint a házigazda Tisza Néptáncegyesület.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, TÓTH Lívia
Többi hír