Ugrás a tartalomra

Vidám hangulatú csomagosztó volt Kúlán

Kúlán is kiosztották a budapesti Rákóczi Szövetség ajándékait a magyar ajkú nagycsoportos óvodásoknak, vagyis az őszre iskolába induló gyerekeknek. 

A Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Kozma Lívia röviden ismertette a csomagátadón az MNT beiskolázási Vackor programját is, amelyet immár nyolcadik éve valósítanak meg a magyar kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából. 

Kúla területén már csak itt helyben van magyar nyelvű tagozat a Petőfi Brigád Általános Iskolában, de az MNT jóvoltából a diákutaztatási programon keresztül a verbászi község magyar ajkú kisdiákjai is ide járnak. 

Valka Károly, Kúla község alpolgármestere a csomagosztó ünnepségen kifejtette, hogy mindent meg kell tennünk, hogy megmaradjon a magyar nyelvű oktatás itt helyben, mert ennek hiánya megmaradásunkat is veszélyezteti. 

Dér Jolán óvónő vezetésével Bálint Attila, Brasnyó Tiffani, Gonczlik Diana, Futó Dávid, Gyinity Tamara Emese, Ősze Ibolya, Valka Mihály és Zveng Alex a nagycsoportos óvodások Kúlán, és ők indulnak őszre a számok és betűk ismeretét nyújtó első osztályba, hozzájuk még Verbász községből négyen csatlakoznak majd.

Az iskolába készülő kisgyermekek verseltek, énekeltek a rövid ünnepségen, majd saját rajzaikkal kedveskedtek a csomagosztóknak, akik még távozásuk előtt elmondták, hogy szeptember elején újból meglátogatják őket, amikor is az MNT jóvoltából a beiskoláztatási csomagokat adják majd át.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K. L.
Többi hír