Ugrás a tartalomra

Veszélyben a kerékpárosok

Két súlyos baleset újra időszerűvé tette a kerékpárút kiépítését Muzslyán

 

A napokban egymás után két súlyos közlekedési baleset történt Muzslyán, melyekben egy személy életét vesztette, egy pedig életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Mindketten kerékpáron közlekedtek, idősebb személyek voltak, és személygépkocsival ütköztek. A balesetek újra felvetették a kerékpárút problémáját Muzslyán, amely egyike azoknak a nagybecskereki helyi közösségeknek, ahol nincs kerékpárút.

A kerékpárosok nagyobb biztonságát szavatoló útra viszont Muzslyának nagy szüksége van. Részben azért, mert sok helybéli kerékpáron jár be Nagybecskerekre. Másrészt, növekedett az autóforgalom, ami veszélyezteti a bringázókat, akik között sok a gyerek és az idősebb személy. A helyi közösség mindenkori vezetősége már több mint egy évtizede folyamatosan kezdeményezi a kerékpárút kiépítését, de erre mégsem került sor. Részben azért is, mert előtte be kellett fejezni a szennyvízelvezető csatornahálózatot, most viszont a pénzhiány odázta el a beruházást.

Nagybecskerek legnagyobb helyi közösségében a polgárok helyi hozzájárulásából az elmúlt négy évtized alatt minden fontosabb közművesítési beruházást megvalósítottak. A helyi járulékot azonban nem hosszabbították meg, s így jövedelem nélkül maradt a helyi közösség. Ettől kezdve pedig minden attól függ, hogy a városi költségvetésből mire és mennyi pénzt kapnak.

A minapi balesetek után a helyi közösség tanácsának a vezetősége újra a helyi önkormányzathoz fordult a kerékpárút ügyében. Hallai Zoltán tanácselnöktől megtudtuk, hogy tegnap Muzslyán járt a Városrendezési Igazgatóság igazgatója, aki megígérte, hogy a közvállalat szakemberei jövő héten hozzáfognak a leendő kerékpárút megépítésének a tervezéséhez. Az előzetes megbeszélés alapján a kerékpárutat a Nagybecskerek felőli bejárattól, a főutcán keresztül, a Lehel sportközpontig építenék meg. A közlekedés szempontjából ez Muzslya egyik legveszélyeztetettebb része, ahol több utca kereszteződik. A Városrendezési Igazgatóság küldöttsége tárgyalt néhány utca (újra)aszfaltozásáról, illetve kiszélesítéséről is. Elsősorban azokról az utcákról van szó, amelyeken a Vojvodinaput tehergépkocsijai homokot szállítanak a muzslyai homokosról.

Szerző (Forrás)
Kecskés István, Magyar Szó
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét