Ugrás a tartalomra

Vasárnap adják át a Találkozó díjait

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XIX. Találkozója

 

Az idei évben az igényes darabválasztás, a szépen kimunkált előadások és a kiváló színjátszói teljesítmény egyaránt jellemezte a március 21. és 30. között 17 műkedvelő előadást felvonultató szemlét. Szaján rendkívül jó házigazdának bizonyult. A bánáti faluban még maguk a szervezők is meglepődtek az állandó telt házon.

A fiatalok és idősek körében egyaránt óriási sikert aratott a csütörtökön fellépő Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínpada Kucsov Boris és Nešić Máté rendezésében Adrian Mole naplója alapján készült előadással. A rendkívül jó ritmusú kamaszszínház sikere a játszók ügyességének és a kiváló színészvezetésnek, szép színház-pedagógiai munkának köszönhető. Szintén nagy sikert aratott a Zsebtársulat esti, teljesen más jellegű előadása, amely létét ugyancsak a Zentai Magyar Kamaraszínháznak köszönheti. Lőrinc Tímea fiatal színművésznő, valamint Búbos Dávid, Grgity Nikoletta, Nyári Ákos, Siflis Anna és Verebes Andrea közös munkájából születhetett meg ez a megdöbbentően pofátlan színház, ahogyan a zsűri – Brestyánszki Boros Rozália dramaturg, Béres Márta színművésznő és Solténszky Tibor dramaturg, rendező – fogalmazott. Pénteken a szabadkai Fabula Rasa Diákszínjátszó Grund szólt szintén a fiatalabb generációhoz, majd a kupuszinai Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport kápráztatta el a közönséget a Marica grófnő című Kálmán Imre-operettel.

A vasárnap este hét órakor kezdődő ünnepélyes díjátadó gálaműsoron 9+1 díjat és számos különdíjat oszt ki a zsűri. A Találkozó a Kosztolányi Dezső Színház Voyager című ajándék-vendégjátékával búcsúzik a szajáni közönségtől és színjátszóktól.

Szombaton délután háromtól gyereknapot szervezett a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, az Ady Endre Művelődési Egyesület és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Kálló Földi Lillaés Kálló Béla előadásában a Csizmás kandúr alapozza meg a hangulatot, amelyet foglalkozások követnek, majd este nyolctól Tóth Péter Radnóti-díjas versmondó VasútÁL(l)OMás című József Attila-estje következik.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Gondi Martina
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét