Ugrás a tartalomra

Változások a zentai általános iskola kihelyezett tagozataiban

Holnap megkezdődik a második iskolai félév. Ez számos változást hoz a zentai Stevan Sremac Általános Iskola kihelyezett tagozatai számára.A megkezdett felújítások és beruházások folytatódnak a következő félévben is.
Zenta község összes általános iskolája érintett a jövőbeli fejlesztéseket illetően.A Stevan Sremac kihelyezett tagozatait érintő változások egy része már megvalósult. Az elmúlt időszakban sikerült lecserélni a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola nyílászáróit, tavaly pedig a November 11. iskola tornatermét újították fel.  

A 2018-as és 19-es tanév számos változást hozott magával. Az új oktatási törvény módosításával bevezették a projektoktatást, valamint megváltozott a második idegen nyelv osztályozásának módja is. Mindezek mellett a zentai Stevan Sremac Általános Iskola folyamatosan újítja az iskolaépületeit, mindez a három városi és a két falusi épületet érinti. A legnagyobb beruházás a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola kihelyezett tagozatában várható.A Thurzó Lajos iskola vasútsor felé néző részét már felújították, főleg a homlokzatot és a nyílászárókat, valamint a tetőszerkezetet.

A további felújítási munkálatok tavaszra várhatóak. Perpauer Attila, Zenta Község Tanácsának oktatással és művelődéssel megbízott tagja: „Az elmúlt évben, az elmúlt időszakban a zentai önkormányzat fejlesztéseket hajtott végre, ez vagy saját eszközökből, vagy pedig pályázati eszközökből, és a pályázati eszközöknél is a község önrészét oda tudtuk tenni. Nagyon fontos kiemelnünk azt, hogy az általános iskolák közül a Thurzó Lajos kihelyezett tagozat fog teljesen megújulni, ez már az adminisztrációs lépéséknek az utolsó fázisában van, hiszen várjuk a kancelláriától, hogy megkapjuk a jóváhagyást, és akkor mindjárt ki tudjuk írni a közbeszerzést. A Thurzó Lajos kihelyezett tagozat ez teljes körű felújítással fog megtörténni, ennek az összege körülbelül 200 millió dinárral fog érvényesülni.”

A községi önkormányzat segítségével a további beruházások az Emlékiskola nagy gázkazáncseréjére vonatkoznak. A tornyosi iskola tetőszerkezetére napenergiát hasznosító kollektorokat szerelnek majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír