Ugrás a tartalomra

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny

A Kárpát-medence népeinek tánchagyománya és ezen belül a magyar táncok nagyon sokszínűek. E hagyaték megmentése, őrzése, felélesztése a célja a Vajdasági Gyermek Szólótáncversenynek, melyet a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezett meg idén első ízben. Egész Vajdaság területéről érkeztek a néptáncot kedvelő gyerekek.

Suhogtak a szoknyák, csattogtak a botok, a fiatalok teljes erőbedobással készültek a megmérettetésre. A rendezvény társszervezője a Bácsfeketehegyi Művelődési Egyesület volt. A gyerekek nemcsak táncoltak, hanem fel is konferálták magukat. Elmondták, hogy milyen tájegységi táncot mutatnak be, hogy mi mindent tudnak róla.

A zsűri pontozta a formai, a tánctechnikai, a motivikai elemeket, a kapcsolatot a két táncos között, a stílust, az eszközhasználatot és az előadásmódot.

Versenyezni csak élő zenei kísérettel lehetett, a talpalávalót a Juhász zenekar húzta. A szervezők célja, hogy a fiatalok elmélyítsék ismereteiket a kárpát-medencei magyar néptánc kultúrájában, és hogy motiválják a tanulókat a tánc szeretetére.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír