Ugrás a tartalomra

Útszakaszt adtak át Velebiten és Kispiacon

A magyarkanizsai község úthálózatának korszerűsítése érdekében ma délelőtt Velebiten és Kispiacon is egy-egy új útszakaszt adtak át rendeltetésének. A beruházásokat megtekintette Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök is.

Velebiten elsősorban a termőföldek megközelítése, a takarmány és a mezőgazdasági termékek szállítása szempontjából jelentős a 3 millió 900 ezer dinárból elkészült új út. A dombra fel és le rossz időben eddig nem igazán lehetett közlekedni a 300 méter hosszú útszakaszon – mondja az utca egyik lakója, Dara Čurčić. „Nagyon boldog vagyok és meg is köszönném mindenkinek, hogy a Jovanović Bogdan utca aszfaltozásáról szövögetett álmunk valóra vált.”

A valamivel több mint 200 lakosú Velebiten már csak néhány utca maradt aszfalt nélkül – mondja a helyi közösség újonnan megválasztott elnöke, Milica Maljković. „Minden utca fontos. Mivel mezőgazdasággal foglalkozunk, a rossz utak különösen az őszi esőzések idején okoznak gondokat.”

Kispiacon a vásártér megközelítése szempontjából van jelentősége a 11 és fél dinárból kiépült, egy kilométer hosszú új útnak, ami egyben a falut Orommal összekötő majdani út kezdete is. Szarapka Ede, a helyi közösség elnöke. „A falunak ez a kivezető útja, ami valójában Orom és oromhegyes felé irányul. A termőföldek 50 százaléka tulajdonképpen ezen az úton közelíthető meg.”

A ma átadott két beruházás mintegy 70 háztartást érint. Fejsztámer Róbert, a Gazdasági, fejlesztési és pénzügyi főosztály vezetője: „Nem az önkormányzat döntötte el, hogy hol legyen az útszakasz, nem az önkormányzat határozta meg, hogy mekkora területet aszfaltozzunk, hanem a helyi közösség részéről jöttek ezek az igények és a helyi közösség határozta meg ezt a fejlődési irányvonalat.”

A főosztályvezető elmondta, hamarosan befejeződik a magyarkanizsai Kisvasút utca aszfaltozása is, azt követően pedig a község több településén kezdődnek útépítési munkálatok.

Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto