Ugrás a tartalomra

Utolsó szakaszába érkezett a Zentai Gimnázium felújítása

A tanévet még a régi rendszer szerint kezdik meg a diákok, azonban az ősz folyamán már beköltözhetnek az új tantermekbe.

Még nagyban zajlanak a munkálatok a zentai épületen. A padlózat már új pompájában ragyog, és a tantermek falait is befestették már. Az újonnan hozzáépített rész már május óta készen áll. Itt kapott helyet a kerekesszékes-feljáró is. A gimnáziumon folyó külső munkálatok is a vége felé közelednek már.

Az épületben működő három iskola is készen áll már a visszaköltözésre. Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „A kaszárnyában megkezdődött a bútorok csoportosítása, átmosása, elrendezése. Tehát folyamatosan készülünk mink a visszaköltözésre. A visszaköltözés úgy fog történni, hogy ahogy kapjuk át egyenként a tantermeket, úgy fogjuk majd belepakolni egyenként a bútorokat a kaszárnyából, természetes tisztán, átnézve, megjavítva.”

Azonban amíg teljesen készen nem áll az épület a diákok fogadására, minden iskola marad abban az általános oktatási intézményben, amelyben az előző tanévet fejezte. Tóth Kornél, igazgató, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta: „Ezzel kapcsolatban minden előkészület megtörtént, amit a tanévkezdést illeti.

Tehát az elméleti órák a Stevan Sremac Általános Iskola Emlékiskola épületében lesznek, a tanirodák pedig ugyan úgy maradnak az internátus épületében berendezve, a Svetozar Miletić utca kettes szám alatt.”  Az épületben működik még az Egészségügyi Középiskola is. A nővér- és gyógyszerész tanoncoknak sok gyakorlati órájuk van, és ehhez megfelelő tanterem is kell.

Nagy Abonyi Zoltán, igazgató, Egészségügyi Középiskola, Zenta: „A nemzeti tanács segítségével az egyik új tantermet laboratóriumnak fogjuk felszerelni, amelyet a gyógyszerész technikusaink fognak használni később, csoportokra bontva, a gyakorlati oktatás megszervezésére. Azon kívül kapunk még egy új tantermet itt ebben az épületben, azt pedig az orvosoknak szánjuk.”A munkálatokat a Magyar Kormány és a Szerb Kormány támogatta. 

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A hozzáépítési munkálatok teljes mértékben befejeződtek. Ezt a Magyar Kormány támogatásával tudtuk megvalósítani. Ez olyan 40 millió dináros beruházás volt. Ez 100 százalékban készen van.

Várjuk a műszaki átvételt, ami az egész épületre majd egyszerre lesz. Még az egész épület felújítási munkálatai, ami bizonyos módosítások, amik szükségessé tették az építkezés folyamán, tehát bővítésekkel, 180 millió dináros keretre rúgnak most már.” A munkálatok előreláthatólag november elseje körül fejeződnek majd be, így az iskolák, a tél beköszönte előtt, visszaköltözhetnek majd az épületbe.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV